کد خبر: ۷۶۰۰۲
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - 2015September 03
شفا آنلاین>سلامت>هر کدام از اعضای بدن ما نیاز به مراقبت های ویژه و خاصی دارد تا از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری شود

به گزارش شفا آنلاین، هر کدام از اعضای بدن ما نیاز به مراقبت های ویژه و خاصی دارد تا از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری شود. معده جزو ارگان های مهم بدن است که سلامت آن در سلامت کل بدن تأثیر دارد.

همیشه زمانی که صحبت از پاکسازی و تمیزی ارگان ها می شود همه به یاد پاکسازی کبد، کلیه، روده ها و ریه ها می افتند. با این حال هر کدام از اعضای بدن ما نیاز به مراقبت های ویژه و خاصی دارد تا از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری شود. معده جزو ارگان های مهم بدن است که سلامت آن در سلامت کل بدن تأثیر دارد. در این مطلب خواهیم گفت چه اتفاقاتی می افتد که کار معده دچار اختلال می شود و برای بهبود عملکرد و پاکسازی آن چه باید کرد. لطفاً با ما همراه باشید.


چرا معده دچار مشکل می شود؟

اختلالات گوارشی بسیار آزاردهنده و رنج آور است و روی کیفیت زندگی و حتی خلق و خوی فرد تأثیر منفی می گذارد. در برخی موارد مشکل ناشی از عدم تحمل برخی مواد غذایی یا مواد مغذی مانند گلوتن و لاکتوز بروز می کند. اما در اکثر موارد عوامل دیگری در این عدم تعادل و اختلال دخالت دارند از جمله:


آب سیب زمینی یک تنظیم کننده ی طبیعی pH است. در نتیجه می توانید از آن در مواردی که اسید معده افزایش پیدا می کند استفاده کنید تا حالت اسیدیته ی آن را کنترل کند. بهترین زمان نوشیدن آب سیب زمینی صبح ها و به صورت ناشتا می باشد.

• داشتن تغذیه ی ناسالم در طولانی مدت
• روش خوردن نادرست غذاها از قبیل کم جویدن غذا، ترکیب زیاد مواد غذایی، زیاد غذا خوردن، صرف‌نظر کردن از وعده های غذایی و غیره
• مسائل و مشکلات روحی روانی
• استرس یا اضطراب
• مصرف زیاد دارو
• بیماری هایی در بدن
• عوامل ژنتیکی


کمبود اسید یا اسید بیش از حد، معده را به دردسر می اندازد

مشکلات گوارشی یعنی اینکه درون معده ی فرد اتفاقاتی در حال وقوع است. این مشکلات اغلب به دلیل کمبود اسید یا مازاد اسید کلریدریک معده بروز می کند. این اسید برای هضم مواد غذایی لازم است و کمبود یا مازاد آن دردسرساز می شود. زمانی که معده با کمبود اسید مواجه باشد به خوبی از عهده ی هضم مواد غذایی بر نمی آید و این مسئله باعث تخمیر مواد غذایی در معده شده و بعد از صرف غذا فرد دچار سوزش معده، درد، اضطراب و مشکلات مربوط به روده ها می شود. برعکس، زمانی که اسید معده بیشتر از حد معمولی است مواد غذایی با سرعت بالایی هضم می شوند. این مسئله باعث افزایش حالت اسیدی معده و در پی آن افزایش اشتها، تشنگی زیاد و همچنین یبوست و التهاب لثه ها می شود.


چه باید کرد؟
 

آب سیب زمینی یک تنظیم کننده ی طبیعی pH است. در نتیجه می توانید از آن در مواردی که اسید معده افزایش پیدا می کند استفاده کنید تا حالت اسیدیته ی آن را کنترل کند. بهترین زمان نوشیدن آب سیب زمینی صبح ها و به صورت ناشتا می باشد. برای این کار کافی است سیب زمینی را به خوبی شسته و پوست بگیرید. آن را میکس کنید. آب سیب زمینی را گرفته و با یک قاشق روغن زیتون بکر مخلوط کرده و میل کنید. آب سیب زمینی باید نیم ساعت قبل از هر ماده ی غذایی خورده شود. این درمان طبیعی می تواند به حفظ تعادل معده کمک کند و عوامل بیماری زا را از بین برده و pH معده را تنظیم کند.


آب اومه‌ بوشی Umeboshi

اومه بوشی یکی از انواع ترشی ها و شورها در آشپزی ژاپنی است. برای تهیه ی این ترشی، آلو را نمک سود کرده و به طور طبیعی خشک می کنند. این آلوهای تخمیر و در واقع ترشی شده از دوره ی باستان در چین، کره و ژاپن مصرف می شود. طعم این آلوها بسیار شور و ترش بوده و رنگ آن قرمز است. این آلوها درمان مناسبی برای تصفیه و بهبود عملکرد معده هستند. در واقع اومه بوشی دو تأثیر در عملکرد معده دارد. اول اینکه باعث آلکانیزه شدن فضای معده (در صورت تولید اسید زیاد) می شود و دوم اینکه ترشحات طبیعی معده را تحریک می کند. می توانید روش تهیه ی آن را در اینترنت جستجو کنید و یا اگر در جایی زندگی می کنید که به این آلوهای ترش دسترسی دارید بهتر است آن‌ها را در یک شیشه آب گرم ریخته و سپس آب آن را به میزان کم اما منظم میل کنید. توصیه می کنیم آب این آلوها را بعد از غذا مصرف کنید.

آب خاک رس یا آرژیل

از آرژیل یا همان خاک رس برای سم زدایی از پوست استفاده می شود. با این حال می توان از آن به عنوان ماده ای خوراکی نیز استفاده کرد چون قدرت جذب و دفع سموم بدن را دارد. آب خاک رس در افرادی که دچار عدم تعادل اسید معده هستند می تواند بدون آسیب زدن به pH طبیعی معده باعث خنثی شدن مازاد اسید آن شود. در واقع این ماده مانند یک آنتی اسید سالم و طبیعی عمل می کند. بدون شک از عوارض جانبی داروهای ضداسید معده در طولانی مدت آشنا هستید. البته اگر در مصرف آن دچار شک و تردید هستید می توانید با عطار یا پزشک مشورت کنید. برای مصرف خاک رس باید نکاتی را در نظر داشته باشید. حتماً باید از خاک رس سفید خوراکی استفاده کنید. باید از عاری بودن خاک رس از هر گونه ترکیب زائد مطمئن باشید. برای تهیه ی آن از ظروف پلاستیکی و فلزی استفاده نکنید چون باعث از دست رفتن خواص خاک رس می شود. از ظروف شیشه ای، چوبی یا سرامیکی استفاده کنید. یک قاشق پودر خاک رس سفید (5 گرم) را در یک لیوان آب (200 گرم) ریخته و با یک قاشق چوبی هم بزنید. اجازه دهید آب خاک رس به مدت 10 دقیقه بماند و سپس دوباره هم زده و میل کنید. اگر از یبوست یا فشار خون بالا رنج می برید ترکیب را برای بار دوم هم نزده و فقط آب آن را بنوشید و خاک ته نشین شده را دور بریزید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: