شفا آنلاین>سلامت>مدیرکل نظارت فرآوردههای خوراکی وزارت بهداشت گفت: مصرف شکر 21.5 و اسیدچرب ترانس 30 درصد بالاتر است.
به گزارش شفا آنلاین، مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
وزارت بهداشت گفت: به تبع برنامه سازمان جهانی در وزارت بهداشت نیز سندی
ترسیم شده که در حوزه نظارت بر موادغذایی سه هدف در راستای ارتقای سطح
سلامت و کاهش بیماریهای غیرواگیر در نظر گرفته شده است.
این
مسئول با بیان اینکه مصرف نمک در کشور 58 درصد بالاتر از حد توصیههای
تغذیهای سلامت سازمانهای جهانی است، متذکر شد: مصرف شکر 21.5 درصد و
اسیدچرب ترانس نیز 30 درصد بالاتر است.
مدیرکل
نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی وزارت
بهداشت ادامه داد: مصوبه فوق را به همه ابلاغ کردهایم و همزمان
استانداردهایی را پیگیری میکنیم که بهعنوان یک سیاست پایدار در کل کشور
اجرا شود.
حسینی با بیان اینکه کاهش مصرف نمک و
شکر و به صفر رساندن اسیدچرب ترانس در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد،
تصریح کرد: کاهش اسیدچرب ترانس به میزان 2 درصد در روغنهایی که در خانوار
مصرف مستقیم دارد، تصویب شده است.
به گفته وی، در
استاندارد مربوطه هم با فشارهای زیاد سازمان غذا و دارو، میزان استاندارد
اصلاح شد که البته ضابطه آن قبل ابلاغ شده بود و مبنای صدور پروانههای
ساخت در وزارت بهداشت است.
این مسئول تصریح کرد:
در زمان واردات و ثبت سفارش نیز حداکثر اسیدچرب ترانس 2 درصد در روغنهای
خوراکی و پنج درصد در روغنهای صنعتی درج میشود و هیچ روغنی که از این
اصول تبعیت نکند به کشور اجازه ورود نخواهد داشت.
مدیرکل
نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی وزارت
بهداشت گفت: ما در برنامه 10 سالهای که با هماهنگی سازمان صنعت، معدن و
تجارت و سایر ارگانهای مرتبط داریم باید میزان ترانس را به کمتر از نیم
درصد برسانیم و در هر وعده غذایی به شاخصهای سازمان غذا و داروی جهانی
برسیم.
حسینی با یادآوری اینکه توجه وزارت بهداشت
به اسیدهای چرب ترانس از سال 1384 بیشتر شد، افزود: از سال 84 میزان
اسیدهای چرب ترانس از 25 درصد به پنج درصد در سال 93 رسیده است و بر اساس
برنامه تا سال 95 به 2 درصد خواهد رسید.
وی با
بیان اینکه مبنای کار وزارت بهداشت به صفر رساندن اسیدچرب ترانس است، بیان
داشت: اسیدهای چرب اشباع و کاهش میزان چربیهای جامد و جایگزین کردن آن با
چربیهای مایع از جمله راهکارهای موجود است.
به
گفته این مقام مسئول، مصرف روغن مایع در خانوار در حال حاضر 55 درصد و روغن
جامد 45 است که به تدریج باید کاهش پیدا کند و با مصرف روغن مایع جایگزین
شود.
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی،
آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی وزارت بهداشت با بیان اینکه در سال 92 واردات
روغن پالم 450 هزار تن بوده، اظهار داشت: محدودیتی را برای واردات روغن
پالم از سال گذشته تعیین کردهایم که با سیاستهای از پیش تعیین شده این
میزان در سال گذشته به 400 هزار تن کاهش پیدا کرد.