شفا آنلاین>سلامت>میزان غلظت خون برای حفظ سلامت اهمیت دارد. اگر خون به آسانی لخته شود ناراحتیهایی مانند حمله قلبی را به وجود می آورد و در صورت لخته نشدن خون، ناراحتیهایی مانند مشاهده خون در ادرار، خون دماغ، خون ریزی شدید در دوران قاعدگی را به همراه دارد.
اگر خون به اندازه کافی لخته نشود و فرد نیاز به عمل پیدا کند یا در حادثهای مجروح شود، با از دست دادن خون بیش از حد با مشکل جدی رو به رو خواهد شد.
به گزارش شفا آنلاین،
میزان غلظت خون برای حفظ سلامت اهمیت دارد. اگر خون به آسانی لخته
شود ناراحتیهایی مانند حمله قلبی را به وجود می آورد و در صورت لخته نشدن
خون، ناراحتیهایی مانند مشاهده خون در ادرار، خون دماغ، خون ریزی شدید در
دوران قاعدگی را به همراه دارد. اگر خون به اندازه کافی لخته نشود و فرد
نیاز به عمل پیدا کند یا در حادثهای مجروح شود، با از دست دادن خون بیش از
حد با مشکل جدی رو به رو خواهد شد. یک نوع رقیق کننده خون،
ماده ای به نام سالیسیلات (Salicylates) است که مانع جذب ویتامین K در بدن
می شود. ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون در بدن دارد. یکی از
معروفترین رقیق کنندههای خون آسپرین است اما بیشتر مواد غذایی مانند
طعمدهندهها و مواد نگهدارنده نقش سالیسیلات را دارند. مواد غذایی که
سرشار از این ماده است شامل ادویه، میوه، میوه خشک، میوه مغزدار، مواد
طعمدهنده و نگهدارنده است. گیاهان و ادویههای سرشار از سالیسیلات * پودر کالری * پودر فلفل قرمز * زنجبیل * دارچین * شوید * آویشن * مرزنگوش * زردچوبه * شیرین بیان * کلم * نعناع * سیر * پیاز * روغن زیتون * کلم بروکلی * گلم کلم * کاهو میوه های سرشار از سالیسیلات * کشمش * آلو * گیلاس * زغال اخته * انگور * توت فرنگی * نارنگی * پرتقال مواد دیگری که سالیسیلات دارند عبارتند از: * آدامس * عسل * سرکه اسید چرب امگا ۳ موجود در ماهی چرب و ویتامین E رقیق کننده طبیعی خون است: منابع خوب ویتامین E عبارتند از: * بادام درختی * گردو * فندق * بادام زمینی * پسته * روغن ذرت * روغن بادام زمینی * روغن آفتاب گردان * روغن نخل * روغن کنجد * نخود * عدس * برنج * گندم * لوبیا * جو باید
توجه داشته باشید که هر فردی نیاز به غذاهای رقیق کننده خون ندارد به
عنوان مثال افرادی که داروهای ضد لخته شدن مصرف میکنند، نباید از این نوع
مواد غذایی زیاد استفاده کنند زیرا که میتواند به فرد آسیب جدی برساند.
قانون مهمی که باید برای رقیق کردن خون به آن توجه کرد، کاهش مصرف پروتئین
حیوانی و چربی است. گیاهان و ادویه های متعددی
وجود دارند که باعث رقیق شدن خون می شوند. در واقع بسیاری از مواد غذایی که
مردم مصرف میکنند، حاوی ماده رقیق کننده خون است. همان
طور که گفته شد مواد غذایی حاوی سالیسیلات، اسید چرب امگا۳، میزان بالای
ویتامین E و آنتی بیوتیک ها رقیق کننده طبیعی خون به حساب می آیند.
البته اگر داروی رقیق کننده خون مصرف میکنید، بهتر است قبل از مصرف هر نوع
گیاه یا ادویه برای رقیق کردن خون، با پزشک مشورت کنید. اگر
قرار است عمل شوید، جراح را از داروهایی که مصرف می کنید، آگاه کنید. زیرا
در بیشتر موارد مصرف هر نوع دارو یا گیاه یا ادویه دارویی را ٢ هفته قبل
از جراحی باید متوقف کرد. گیاهان رقیق کننده ی خون,داروهای گیاهی رقیق کننده خون, غلظت خون گیاهان یا ادویه مفید برای رقیق کردن خون عبارت است از: دارچین: این ادویه رقیق کننده خون است و می تواند گردش خون را افزایش دهد. شوید: اگر چه این گیاه به عنوان رقیق کننده چندان مطرح نیست اما مصرف زیاد آن همزمان با برخی داروها می تواند واکنش ایجاد کند. سیر:
قرن هاست که از این گیاه رقیق کننده خون به علت خاصیت درمانی که دارد،
استفاده می شود. زمانی که سیر خام خورده میشود خون را رقیق کرده و در
نتیجه جریان خون را تسهیل میکند. همچنین با تولید اکسید نیتریک، به گشادی
رگ های خونی و حل شدن لخته های خون کمک میکند. ریشه شیرین بیان: این گیاه نیز رقیق کننده خون است. جینکوبیلوبا: جینکوبیلوبا علاوه بر افزایش گردش خون، مانع از لخته شدن خون می شود. زنجبیل: اگر چه از این گیاه بیشتر برای رفع حالت تهوع استفاده می شود اما رقیق کننده قوی خون نیز به حساب می آید. چای کوهی: این گیاه در صورت مصرف با برخی داروها به حد خطرناکی باعث رقیق شدن خون می شود. چای
سبز: ترکیب EGCG چای سبز غلظت خون را رقیق و ثابت نگه میدارد و
دیواره رگها نرم و انعطاف پذیر، عروق باز و جریان گردش خون منظم می شود.