وی گفت: اکنون
پزشکان متخصص بیهوشی به تعداد کافی در دانشگاه ها و بیمارستان ها فعالیت می
کنند و سالانه 200 تا 250 تن در این رشته دانش آموخته داریم.
رضوی ادامه داد: ما نیروی کافی برای ارایه خدمت با کیفیت در حوزه سلامت داریم اما باید استفاده از تجهیزات جدید را نیز داشته باشیم.
دبیربورد تخصصی بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: وزارت بهداشت برنامه ای جدی برای افزایش سهمیه متخصصان بیهوشی
داده است که امسال ، جذب 260 تن در این حوزه برنامه ریزی شده است.
وی
تعداد پزشکان متخصص بیهوشی در کشور را بیش از چهار هزار و 500 تن عنوان کرد
و گفت: اعمال جراحی در تمام اتاق های عمل جراحی کشور، بی حضور متخصص
بیهوشی انجام نمی شود.
وی درباره تاثیرات علم بیهوشی در اتاقهای جراحی نیز اظهار کرد: ما در برخی موارد که دچار ضعف هستیم به دلیل آن است که به آن قسمت اجازه رشد ندادیم. مثلا یکی از علتهای پایین بودن زایمان طبیعی و افزایش سزارین به دلیل محروم ماندن زنان باردار از زایمانهای بدون درد است.
رضوی عنوان کرد: زایمان بدون درد متکی به دانش و مهارت متخصصان بیهوشی است بنابراین در این زمینه ضعف وجود دارد که هنوز نتوانستیم زایمان بدون در را در کشور نهادینه کنیم.
دبیر هیئت ممتحنه بورد بیهوشی درباره میزان دانش متخصصان بیهوشی ایران نیز ادامه داد: خوشبختانه در زمینه دانش بیهوشی ایران با کشورهای مطرح دنیا رقابت میکند و هیچ بیماری به دلیل نقص در حوزه بیهوشی به خارج از کشور اعزام نمیشود ولی عمده مشکل ما در این حوزه مربوط به تجهیزات و فناوریهای نوین است.
رضوی درباره علت در تاخیر و یا لغو برخی عملهای جراحی نیز افزود: یکی از این علتها به خاطر ترس مردم از بیهوشی و عوارض جراحی است.
وی با اشاره به فارغالتحصیل شدن سالانه 200 تا 250 نفر در حوزه بیهوشی کشور عنوان کرد: از مهمترین اهداف برگزاری دوازدهمین همایش بیهوشی و مراقبتهای ویژه، افزایش مهارت و علم بیهوشی متخصصان کشور است.
جراحی همیشه عوارض دارد
دبیر هیئت ممتحنه برد بیهوشی در پاسخ به سوالی درباره عوارض بیهوشی در جراحیهای زیبایی عنوان کرد: جراحی زیبایی فرقی با جراحیهای دیگر ندارد. غالبا جراحیها میتواند عوارض داشته باشد ولی این وظیفه کادر پزشکی است که عوارض جراحی را برای بیمار و خانواده وی تشریح کند. به هر حال وقتی سالانه حدود 3 تا 4 میلیون جراحی پیچیده انجام میشود پیش آمدن برخی اتفاقات اجتنابناپذیر است.
رضوی تصریح کرد: برخی مواقع یک بیمار بدحال و در شرایط ویژه باید جراحی شود. کادر فنی نیز در خانواده وی خطرات جراحی را تذکر میدهند و در نهایت آن بیمار نیز فوت میکند ولی چون جراح و متخصص بیهوشی عوارض جراحی را به خانواده متذکر شده بودند همراهان بیمار نیز کاملا این شرایط را درک و میپذیرند.
آمبولی از عوارض جراحی
وی درباره عوارض آمبولی که پس از جراحیها اتفاق میافتد و درباره رابطه آمبولی با بیهوشی و داروهای مربوطه توضیح داد: آمبولی ارتباطی با دارویی ندارد بلکه یکی از عوارض جراحیها است به خصوص در خانمها و کسانی که قرصهای ضدبارداری مصرف میکنند. همچنین کسانی که جراحیهای طولانی دارند مستعد آمبولی میشوند ولی در بسیاری از موارد بدون اینکه بیمار و اطرافیانش متوجه شوند آمبولی تشخیص و درمان میشود. کما اینکه مواردی هم داشتیم که فرد تحت جراحی به دلیل آمبولی دچار بحران شده است ولی نباید مردم را از این بیماری بترسانیم. زیرا نباید جراحی را به دلیل عوارض آمبولی متوقف کرد.
بیهوشی فقط توسط متخصص بیهوشی انجام میشود
دبیر هیئت ممتحنه بورد بیهوشی درباره کمبود متخصصین بیهوشی در مناطق محروم نیز عنوان کرد: امروزه تعداد فارغالتحصیلان بیهوشی نسبت به 10 سال گذشته بسیار بهتر شده است و 35 درصد پذیررش این فارغالتحیصلان افزایش یافته است و هم اکنون 4500 متخصص بیهوشی در سراسر کشور فعالیت میکند بنابراین در اتاقهای عمل جراحی هیچ بیهوشی بدون کادر بیهوشی انجام نمیشود.