به گزارش شفا آنلاین، محمدباقر لاریجانی در نشست مشترک با نمایندگان وزارتخانهها به منظور طلب مشارکت برونبخشی در راستای دستیابی به اهداف سند ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، اظهار داشت: بیماریهای غیرواگیر موضوع مهمی است و 38 میلیون نفر در سال به علت بیماریهای غیرواگیر در دنیا فوت میشوند.
وی با اشاره به اینکه 60 تا 70 درصد مرگ و میرها در کشور به دلیل بیماریهای غیرواگیر است، افزود: فاکتورهایی مانند فعالیت بدنی کم، رژیم غذایی نامناسب، افزایش مصرف نمک و... در مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر مؤثر است که قابلیت اصلاح داشته و میتوان از آن پیشگیری کرد.
نایب رئیس کمیته پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر، اعتیاد را یکی از مهمترین مسائل اجتماعی در بروز بیماریهای غیرواگیر عنوان داشت و افزود: بیماریهای قلبی و عروقی نیز در دنیا سبب افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای غیرواگیر هستند.
لاریجانی با اشاره به اینکه مصرف بسیاری از روغنها و مواد غذایی منجر به بیماریهای غیرواگیر میشود، گفت: سرطان نیز از دیگر بیماریهای غیرواگیر به شمار رفته ولی به دلیل اینکه کشوری جوان هستیم، هنوز این موضوع شایع نشده است.
وی در ادامه، حوادث جادهای را از دیگر عاملهای مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر برشمرد و افزود: وضعیت سیگار نیز در کشور جالب نیست ولی با این وجود، مصرف سیگار بیشتر از آمریکا و متوسط جهانی در ایران نیست، این مسئله برای کودکان زیر 5 سال نیز به دلیل دود ناشی از سیگار توسط والدین و خانواده مشکلاتی را ایجاد میکند.
نایب رئیس کمیته پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر، تأکید کرد: مصرف مواد مخدر نیز در کشور جالب نبوده و دستگاهها همه باید دست به دست هم دهند و مانع از ایجاد وضعیت چالشبرانگیز شوند، همچنین مصرف الکل هر چند که در کشور ما جدی نیست، ولی همان مقدار اندک نیز باید اصلاح شود.
وی به وضعیت چاقی مردان در کشور اشاره داشت و گفت: چالشهای چاقی در همه جای دنیا وجود دارد و کشور ما نیز از این مسئله مستثنی نبوده و در این میان استانهای مرکزی، قم، تهران و کرج مشکل چاقی مردان در آن بیشتر است و شهرداران و استانداران لازم است که برای گسترش فضاهای ورزشی اقدامات بیشتری انجام دهند.
لاریجانی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی اهدافی را جهت کاهش بیماریهای غیرواگیر تعریف کرده است، اظهار داشت: کشور ما نیز تعهد داده که اقدامات لازم را برای رسیدن به اهداف بهداشت سازمان بهداشت جهانی انجام دهد، بر همین اساس تلاش میکنیم که مرگ و میر افراد 40 تا 70 ساله را کاهش دهیم و بیماریهای قلب و عروقی را نیز تا 10 سال آینده به میزان 25 درصد کمتر کنیم.
وی اضافه کرد: همچنین در تلاش هستیم مصرف سیگار و نمک غذا را 30 درصد کمتر کنیم.
نایب رئیس کمیته پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر با اشاره به اینکه مصرف نمک در برخی از کشورها روزانه کمتر از 3 گرم است، افزود: ما هم در ایران باید تلاش کنیم میزان مصرف نمک به میزان قابلتوجهی کاهش یابد.
لاریجانی با اعلام اینکه 60 درصد مردم تهران عدم فعالیت فیزیکی دارند، گفت: نداشتن فعالیت فیزیکی، کشور را به سمت افزایش بیماریهای غیرواگیر پیش میراند.
نایب رئیس کمیته پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر، افزود: کشور ایران نیز متعهد شده است مصرف اسیدهای چرب را در 10 سال آینده به صفر برساند، همچنین در تلاش هستیم که با کاهش 20 درصدی حوادث ترافیکی، بیماریهای غیرواگیر را در کشور بسیار کم کنیم.
لاریجانی با بیان اینکه رئیسجمهور و مجلس نیز پذیرفتهاند که در مسیر کاهش بیماریهای غیرواگیر در جهت اهداف سازمان بهداشت جهانی پیش برویم، گفت: وزارت بهداشت بر همین اساس چارچوبی را مشخص کرده و خوشبختانه در کشور شبکههای خوبی را داریم و امیدواریم با کمک رسانهها کار وسیعی را در حوزه آموزش انجام دهیم.
نایب رئیس کمیته پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر، بیان داشت: در جهت کاهش بیماریهای غیرواگیر نیز برنامههایی را برای پزشکان سلامت خانواده داریم و همچنین با وجود اینکه بستر ارائه خدمات پزشکی و درمانی، همچنین پیشگیرانه در کشور ارتقاء یافته اما به این منظور نبوده که هیچ چالشی در این زمینه نداریم، ولی مسیرها به سمت بهتر شدن بوده است.
لاریجانی از امضاء سند ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر توسط رئیس مجلس خبر داد و گفت: مهمترین عامل و چالش مرگ و میر در کشور ما بیماریهای غیرواگیر است و مسئولین زیادی در جهت رفع آن اهتمام دارند، همچنین ظرفیتهای بسیاری در جهت پیشگیری از این بیماریها در کشور وجود دارد و میتوانیم قدمهای استواری را در این زمینه برداریم.