شفا آنلاین>سلامت>حدود دوسوم مسمومیتهای غذایی ناشی از عوامل بیولوژیک بوده، و حدود یکسوم این مسمومیتها نیز ناشی از سموم است.
به گزارش شفا آنلاین،نریمان سعادتی متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود:
بهترین اقدام برای مقابله با مسمومیتهای غذایی پیشگیری از بروز آن
است، و رعایت بهداشت آب و مواد غذایی به ویژه شستوشوی دقیق میوهها و
سبزیها، پرهیز از مصرف غذاها و کنسروهای مانده و تاریخ مصرف گذشته، و
پرهیز از مصرف غذاهایی که خوب پخته نشدهاند، از جمله بهترین اقدامات است.
وی
با بیان اینکه مسمومیتهای غذایی را میتوان به دو دسته ناشی از عوامل
بیولوژیک و یا عوامل سمی (توکسنها) تقسیمبندی کرد، تاکید کرد: نتایج یک
تحقیق نشان داد که حدود دو سوم مسمومیتهای غذایی ناشی از عوامل بیولوژیک
یعنی باکتری، ویروس و انگل بوده و حدود یکسوم این مسمومیتها نیز ناشی از
سموم یا توکسینها است.
سعادتی
گفت: عوامل بیولوژیک ایجاد کننده مسمومیتهای غذایی وارد روده میشوند و
با حمله مستقیم مخاط روده و ایجاد التهاب و گاهی زخم، موجب بروز بیماری
میشوند و گاهی نیز ممکن است مستقیماً به روده حمله نکنند و پس از استقرار
در بدن، با ترشح سموم ایجاد بیماری کنند.
وی
تصریح کرد: عوامل توکسین یا سموم ایجادکننده مسمومیتهای غذایی نیز شامل
سموم باکتریایی، سموم شیمیایی، سموم با منشا طبیعت و فلزات سنگین نظیر مس،
آهن و جیوه هستند.
سعادتی
با اشاره به اینکه باید مراقب علائم مسمومیتهای غذایی بود، اظهار
داشت: استفراغ و اسهال خفیف تا شدید، تب، لرز، سردرد، بدن درد، ضعف، بی
حالی و بی حوصلگی و همچنین اختلالات بنیادی، خشکی دهان، اختلال بلع و ضعف و
فلج عضلانی از مهمترین علائم مسمومیتهای غذایی است.
وی
گفت: علائم فوق معمولاً به تدریج بر فرد مبتلا به مسمومیتهای غذایی عارض
میشود که شدت این علائم نیز باتوجه به نوع بوجود آورنده بیماری، درجه و
مرحله آن و شرایط بدنی بیمار میتواند بسیار متفاوت باشد.