شفا آنلاین>سلامت>یک متخصص گفت: نوشیدن بسیار آب و عدم مصرف خوراکی شور نقش به سزایی در کاهش خوشکی دهان دارد.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر عبدالحمید ظفرمند دندان پزشک و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: چون دهان راه ورود غذا به قسمتهای داخلی دستگاه گوارش است برای
آماده سازی غذا جهت جذب و همچنین به دلیل فعل و انفعالاتی که از طریق بزاق و
ترشح آنزیمها انجام میشود حائز اهمیت است.
وی در ادامه داد: در برخی افراد این ترشح بزاق کم و برخی افراد
زیاد است که این کم و زیاد بودن میزان ترشح بزاق بستگی به شرایط محیطی و
روحی و روانی دارد.
این دندانپزشک پیرامون نقش تغییر وضعیت روحی و روانی در افراد
تصریح کرد: بروز حالتهای عصبی باعث کاهش ترشح بزاق دهان میشود اما گاهی
دلیل این کم بودن ترشح بزاق بیماریهای مختلفی است.
وی تاکید کرد: در بیماری که تحت درمان رادیوتراپی و یا اشعه
درمانی قرار میگیرند میزان ترشح بزاق به میزان قابل توجهی افزایش خواهد
یافت.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص راهکارهای درمان خشکی
دهان اظهار کرد: نوشیدن زیاد آب جهت مرطوب ماندن دندان بسیار حائز اهمیت
است، همچنین جویدن آدامسهای بدون قند،عدم مصرف خوراکیهای شور و خشک
مانند بیسکوییت و چیپس و پفک و نوشیدنیهایی که قند بسیاری دارند و شیرین
هستند در بهبود این وضعیت بسیار موثر خواهد بود.
ظفرمند در رابطه با علائم خشکی دهان خاطرنشان کرد: سرخی دهان به
بدبویی دهان خشکی و ترک خورده بودن لبها از شایعترین علائم خشکی دهان
است.