وی تاکید کرد که تغییر سبک زندگی و الگوی غذایی مانند افزایش علاقه به مصرف غذاهای چرب و سرخکردنی، انواع سس و نوشابههای گازدار، از مهمترین دلایل ابتلا به چاقی، مخصوصا در ناحیه شکم و افزایش خطر ابتلا به کبد چرب در حال حاضر و در تمام کشورهای پیشرفته یا توسعهیافته جهان محسوب میشود.
این فوق تخصص گوارش و کبد یادآور شد: «چاقی و عادتهای غذایی نامناسب از مهمترین علتهای ابتلا به کبد چرب هستند اما عوامل دیگری مانند دیابت، سندروم متابولیک و ابتلا به چربی یا کلسترول خون بالا هم میتوانند در ابتلای فرد به کبد چرب، نقش موثری ایفا کنند».
رجبعلینیا برای پیشگیری یا بهبود روند درمان کبد چرب هم توصیههای کاربردی و سادهای داشت: «برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب، مخصوصا در سنین جوانی، حتما روزی 30 دقیقه فعالیت بدنی مناسب داشته باشید.
سهم میوهها و سبزیها را در سبد غذاییتان افزایش بدهید. مصرف غذاهای چرب را به حداقل ممکن برسانید. آب و دوغ کمچرب و کمنمک را جایگزین نوشابههای گازدار کنید و تا حد امکان، انواع سسها را از برنامه غذاییتان کنار بگذارید».
سلامانه