به گفته وی برخی در خواص چای افراط کردند و برخی هم در مضرات آن.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: هنر طب ایرانی اینجاست که چای را بر حسب مزاج هر فرد تجویز میکند. چای از نظر مزاجی گرم و خشک است، لذا برای افرادی که غلبه رطوبت دارند, مناسب است.
جلادت افزود: از نظر پُررنگ یا کمرنگ بودن آن باید گفت که چای جزو ادویههای که دم کردنی است و هر ادویهای در مصرف آن باید اعتدال را در نظر گرفت.
وی بیان داشت: غلیظ مصرف کردن چای یعنی زیاد مصرف کردن آن. بستگی به مزاج افراد چای میتواند نوشیدنی طبی, مفرح و نشاط آور باشد.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: اما افراد دارای مزاج گرم و خشک، استفاده چای میتواند حملات تحریکی عصبی و غلبه خشکی و حتی یبوست ایجاد کند.
جلادت عنوان کرد: هنر استفاده از هر ادویهای به شناخت مزاج فرد و غلبه بیماری در فرد است. حکمای ما در این اواخر در فواید مصرف چای زیاد صحبت میکنند.
وی ادامه داد: مثلاً ملک الاطبا مصرف روزانه چای را برای پیشگیری از بیماری موثر میداند. خیلی از ادویهها هستند که مصرفشان فقط در مواقع بیماری است.
این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: بنابراین چای به عنوان یک ادویهای که میتواند به صورت مدام استفاده شود و به تندرستی فرد کمک کند.
تسنیم