کد خبر: ۷۱۴۹۴
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - 2015July 31
شفا آنلاين:تغذیه>سلامت غذایی-درتابستان،موادغذایی بیشتر درمعرض فاسد شدن هستند.اگر یک ظرف غذا را چند ساعت بیرون از یخچال نگه دارید،چیزی که خواهید داشت یک ظرف میکرواورگانیسم در حال رشد است.چون دمای هوا بالاست و غذا سریعا تبدیل به فضایی مناسب برای رشد میکروب‌ها خواهد شد و دیگرسالم نیست.

به گزارش شفا آنلاين،بیماری‌های ناشی از مسمومیت غذایی در تابستان بسیار شایع هستند و دلیلش هم این است که ما اغلب توجه چندانی به بهداشت،پخت و پز و نگهداری انواع محصولات غذایی نمی‌دهیم.آشپرخانه‌های ما معمولا فضای مناسبی برای نگهداری مقدار زیادی از مواد خوراکی نیستند بنابراین چه باید کرد؟

 

این نکات را به یاد داشته باشید:


بهداشت از هرچیزی مهم‌تر است

زمانی‌که می‌خواهید به گوشت و مرغ و ماهی بصورت خام دست بزنید،حتما دستان خود را بشویید و یکبار دیگر هم پیش از پخت و پز دستان خود را شسته و با حوله تمیز خشک نمایید.عادت کنید که در آشپزخانه دستکش به دست داشته باشید.اگر سرما خورده‌اید و آب‌ریزی و تب دارید،آشپزی نکنید.قبل از شروع به آشپزی، تمام سطوح مورد نیاز را کاملا تمیز نمایید.تمام ظروف و ابزار آشپزی را با آب و صابون بشویید و ترجیحا برای گوشت از تخته خردکن مجزا استفاده کنید.

 

 

با توجه به استفاده گسترده‌ای که در کشاورزی از آفت‌کش ها و سموم می‌شود و بخشی از آن روی سطوح میوه‌جات و سبزیجات می‌ماند، بهتراست آنها را درآب ولرم با نمک و سرکه برای دو ساعت بخیسانید.قبل از خوردن میوه یا پختن آن، آن‌را زیر شیرآب گرفته تا باقیمانده سموم ازآن جدا شود.

 


دمای مناسب

دمای مناسب،مهمترین اصل نگهداری سالم مواد غذایی در هوای گرم تابستان است.از آنجایی که تمام مواد غذایی در یخچال قرار می‌گیرد،باید مطمئن شوید که هرماده غذایی کاملا بسته بندی شده باشد.دمای یخچال باید در 4درجه سلیسیوس و دمای فریزر در منهای 15 تا منهای 18 درجه سلیسیوس باقی بماند.

 

گوشت و مرغ خام را در فریزر بگذارید و هروقت به آن نیاز داشتید در یخچال از آن یخ‌زدایی کنید اما آن را از سایر مواد در یخچال جدا نگه دارید.حواس‌تان باشد که کاملا یخ‌زدایی شود.

غذای سرو شده نباید بیشتر از دو ساعت بیرون از یخچال بماند.اگر می‌خواهید این غذا را بیرون ببرید،از یخدان با یخ فراوان استفاده کنید.غذاها و نوشیدنی‌ها را دریخدان‌های جداگانه بگذارید و زیاد درِآن را باز نکنید تا دمای داخل آن سرد بماند و یخدان را زیر تابش مستقیم آفتاب هم نگه ندارید.



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: