به گزارش شفا آنلاین : اين دانههاي كوچك حاوي فيبر رژيمي، منگنز، ويتامين B۱ و اسيد چرب ضروري بنام اسيد آلفا - لينولنيك يا امگا۳ ميباشند.
تخمهاي كتان داراي امگا۳ بوده كه در سلامت مغز و و پيشگيري در از دست دادن حافظه و افسردگي نقش بسزايي ايفا ميكنند.
مصرف اين دانهها همچنين در كاهش سطح كلسترول بد و نيز تريگليسيريد موثرند. با مصرف روزانه اين دانههاي پرخاصيت سطح قند خونتان ثابت ميماند.
فيبر موجود در اين دانهها بدن را از وجود هرگونه سمي پاكسازي ميكند.
تخمهاي كتان حاوي" ليگنان" ميباشند كه با بيماريهاي پروستات، تخمدان و سرطان سينه، پوكياستخوان و حتي بيماريهاي قلبي عروقي نيز مقابله ميكنند.
ليگنانها در تخم كتان تركيبات شيميايي استروژن مانندي هستند كه داراي مقاديري آنتياكسيدان بوده و ميتوانند راديكالهاي آزاد را در بدن از بين ببرند.
طي نتايج اين تحقيقات، مصرف دانههاي كتان ميتواند بدن را از ابتلا به سرطانهاي سينه، روده بزرگ و پروستات محافظت كند.
برخي از متخصصان استفاده از تخم كتان را به خانمهايي كه در دوران پس از يائسگي بسر ميبرند براي پيشگيري از گر گرفتگي توصيه ميكنند.