به گزارش شفا آنلاین،دکتر پیام فرحبخش در اینباره گفت: »در این مطالعه که روی 16 نفر در سه گروه صورت گرفت، مشخص شد گروهی که بیشترین میزان تخممرغ را همراه با سالاد دریافت کردهاند، جذب کارتنوئیدها در این افراد، در مقایسه با گروهی که روزانه نصف تخممرغ روی سالادشان افزوده شده و گروهی که در ترکیبات سالاد آنها اصلا تخممرغ وجود نداشته، افزایش داشته است.»
وی در ادامه افزود: «با افزودن تخممرغ به سالاد، جذب کارتنوئیدها که شامل
لوتئين، بتاكاروتن و زآگزانتين است 3/8 برابر افزایش پیدا میکند و اثرات
آنتیاکسیدانی آن نیز افزایش مییابد.»
فرحبخش، عضو هیات علمی دانشگاه عامل موثر در جذب بالای کارتنوئیدها و
اثرات آنتیاکسیدانی آن را چربیهای مفید موجود در تخممرغ دانست و گفت:
«با توجه به نتیجه این تحقیق افزودن یک قاشق سس که از تخممرغ و روغن تهیه
شده، به مراتب بهتر از یک قاشق غذاخوری روغن زیتون است چون علاوه بر اینکه
کالری کمتری دارد، میزان جذب کارتنوئیدهای موجود در سالاد و خاصیت
آنتیاکسیدانی آن به دلیل وجود تخممرغ افزایش پیدا میکند. یک قاشق روغن
زیتون حدود 120 تا 130 کالری دارد درحالی که یک قاشق سس مایونز که از روغن و
تخممرغ تهیه شده، دارای 60 تا 70 کالری است.»
سلامانه