کد خبر: ۷۰۶۷۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۸ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۴ - 2015July 24
جراح کلیه و مجاری ادرار مطرح کرد:
شفاآنلاین:سلامت>بهداشت>جراح کلیه و مجاری ادرار گفت: برای پیشگیری از ابتلا نوزادان پسر به عفونت‌های ادراری، توصیه می‌شود والدین در هفته اول پس از تولد نسبت به ختنه آنها اقدام کنند.

به گزارش شفا آنلاین : محمد یزدانی اظهارداشت: عفونت ادراری یک بیماری مهم و شایع در بین کودکان است که به علت وارد شدن میکروب به مجاری ادرار ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: میکروب‌های ایجادکننده عفونت اکثراً میکروب‌های موجود در دستگاه گوارش هستند؛ البته ویروس‌ها و قارچ‌ها نیز می‌توانند موجب بروز عفونت ادراری شوند، گاهی این عفونت‌ها باعث ایجاد شب‌ادراری در کودکان می‌شود.

یزدانی افزود: در نظر داشته باشید که سیستم عصبی کنترل ادرار تا سن 8 سالگی در حال تکمیل است و بسته به وضعیت جسمی کودک ممکن است تا 9 سالگی روند شب‌ادراری به دلیل نقص در این سیستم ادامه داشته باشد، اما در بعضی از موارد علت این شب‌ ادراری‌ها عفونت در مجاری ادرار است که باید درمان شود.

این جراح کلیه و مجاری ادرار افزود: عفونت ادراری در پسرهای ختنه نشده چندین برابر پسرهای ختنه شده است؛ بنابراین می‌توان گفت ختنه یکی از عوامل تأثیرگذار بر جلوگیری از عفونت ادراری است.

وی اضافه کرد: زیر یک‌سالگی، عفونت ادراری در پسرها بیشتر است، اما در سنین بالاتر و به‌خصوص دوران مدرسه و در سنین بلوغ عفونت ادراری در دخترها بیشتر می‌شود که این نیز رابطه مستقیمی با رعایت مسائل بهداشتی در این دوران دارد و برای پیشگیری از ابتلا نوزادان پسر به عفونت‌های ادراری، توصیه می‌شود در هفته اول پس از تولد نسبت به ختنه آنها اقدام کنند.

این جراح کلیه و مجاری ادرار گفت:در عفونت‌های ادراری نکته حائز اهمیت کانون این عفونت و علت پیدایش آن است که بعد از سونوگرافی، عکس و آزمایش‌های لازم می‌توان علت آن را شناسایی و درمان کرد.

یزدانی افزود: این عفونت ممکن است در کودکان با تب یا درد در قسمت تحتانی شکم و سوزش ادرار همراه باشد و حتی ممکن است به علت سوزش ادرار، تمایل به ادرار کردن نداشته باشند و ادرار آنها قطره‌قطره و با مشکل دفع شود، اگر کلیه‌ها دچار عفونت شوند، کودک دچار دردی در پهلو و زیر دنده‌ها خواهد شد؛ البته ممکن است این عفونت بدون نشانه و پنهان باشد که نیاز به معاینه پزشک دارد.

وی یادآور شد: بی توجهی به درمان در عفونت‌های ادراری ممکن است در آینده باعث فشارخون یا نارسایی و بیماری های کلیوی حاد شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: وجود خون در ادرار می‌تواند از علت‌های این عفونت باشد که نباید به‌سادگی از کنار آن گذشت، در نتیجه در صورت مشاهده خون در ادرار حتماً به پزشک مراجعه و تا اطمینان از سلامت کامل از درمان دست برندارید.

یزدانی خاطرنشان کرد: اگر در خانواده سابقه پیوند کلیه یا دیالیز یا نارسایی کلیه دارید، حتماً در فواصل معین و منظم تحت نظر پزشک متخصص معاینه شوید تا از بروز احتمالی این بیماری جلوگیری شود.

فارس

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: