شفاآنلاين:سلامت>بیماری ها-فوق تخصص بیماریهای کلیه گفت: مصرف بیرویه قرصهای مسکن و بروفنها باعث آسیب به کلیهها و ایجاد سندروم نفروتیک میشود.
به گزارششفاآنلاین،بهروز برومند گفت: در حالت عادی اگر کلیه کسی سالم باشد، پروتئین در ادرار او نیست، ولی وقتی دفع پروتئین توسط کلیهها در 24 ساعت به بیش از 3.5گرم برسد؛ کلیه ها دچار مشکل شده و سندروم نفروتیک به وجود میآید.
وی ادامه داد: سندروم به معنی مجموعهای از خصوصیات قابلتشخیص بالینی است که مربوط به یک بیماری میشود. خیز یا ورم به معنی تجمع غیرطبیعی آب و مایعات موجود در پلاسما خون در فضای میانبافتی، زیرپوست و حفرههای بدن است که در اثر سندروم نفروتیک این مایعات در فضای میان بافتی تجمع می کند.
برومند با تشریح حالتهای بروز این سندروم در بدن بیماران مبتلا گفت: در حالت طبیعی مقدار این مایعات در بین بافتها و درون پلاسما میزان ثابت و کنترلشدهای است؛ اما در سندروم نفروتیک اگر بیمار در حالت ایستاده قرار داشته باشد این آب میان بافتی در پاها یا ناحیههای پایینی بدن جمع میشود و به صورت یک پف یا ورم شدید بروز می کند؛ و اگر بیمار خوابیده باشد مثلاً در ساعات اولیه روز و بعد از بیدار شدن در اطراف چشم و صورت ورم غیرعادی دیده میشود.
متخصص داخلی و فوق تخصص بیماریهای کلیه افزود: بهتر است بدانید که هر زمانی که کلیهها شروع به دفع پروتئین کنند، چربی ساز میشوند و اینیکی دیگر از نشانههای سندروم نفروتیک است. پس باید نسبت به کنترل چربی و فشارخون در بیماران مبتلا به این سندروم دقت شود.
وی افزود: ادامهدار بودن این سندروم ممکن است باعث آسیب به رگهای قلبی شده و سکته قلبی و مغزی را در پی داشته باشد.
برومند با اشاره به اینکه برای تشخیص و درمان بیماری باید به پزشک متخصص مراجعه شود، افزود: یک دسته از مبتلایان به این سندروم به درمانهای کورتون جواب میدهند و بیماری کنترل یا ریشهکن میشود؛ اما دستهای هم هستند که به کورتون ها جواب مثبت نمیدهند و نیاز است بررسیهای بیشتر بالینی روی بیمار انجام شود.
وی درباره تغذیه بیماران مبتلابه سندروم نفروتیک گفت: توصیهای که برای این بیماران دارم این است که از مایعات کمتری استفاده کرده و از خوردن غذاها و میوههایی که درصد آب آنها زیاد است پرهیز کنند. همچنین رژیم غذایی بینمک داشته باشند که باعث افزایش ورم در آنها نشود.
وی ادامه داد: بیماران دیابتی بیشتر در معرض ابتلا به این سندروم قرار دارند و باید تحت مراقبت و کنترل قرار گیرند تا از بروز آن جلوگیری به عمل آید. همچنین مصرف بیرویه قرصهای مسکن و بروفن ها باعث آسیب به کلیهها و ایجاد سندروم نفروتیک میشود.
فارس