به گزارش شفا آنلاين،محمود خدادوست با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور هفت دانشکده طب سنتی فعال است و در 17 دانشگاه علوم پزشکی کشور رشته طب سنتی تدریس میشود، عنوان کرد: در حال حاضر در 8 دانشگاه علوم پزشکی کشور رشته داروسازی سنتی تدریس میشود.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه تاسیس 20 سلامتکده طب سنتی در 20 دانشگاه علوم پزشکی کشور با رویکرد حفظ تندرستی و ارتقاء سلامت مردم از جمله برنامه های وزارت بهداشت در حوزه طب سنتی است، افزود: با راه اندازی رسمی سلامتکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی فسا تعداد این مراکز در کشور به یازده مورد میرسد.
خدادوست در بازدید از سلامتکده طب سنتی و داروخانه گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: یکی از مشکلات موجود در عرضه و ارائه خدمات طب سنتی در کشور این است که متاسفانه طب سنتی را مساوی با حجامت میدانند در حالیکه این باور درستی نیست.
خدادوست بیان کرد: گیاهان دارویی یا داروهای گیاهی ممکن است بدون حساب و کتاب توسط مردم استفاده شود چون آنها فکر میکنند که داروهای گیاهی بی خطر و بیعارضه هستند در حالیکه این باورها غلط است .
وی ادامه داد: بسیاری از داروهای گیاهی ممکن است خطر و عارضه داشته باشند و با بسیاری از داروهای شیمیایی که در طول روز استفاده میشود تداخل و ایجاد مشکل کنند.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود نقش عطاریهای با تجربه و با سابقه و خوشنام را مهم عنوان کرد و گفت: این عطاریها پرچم نیمه برافراشته طب سنتی را بالا نگه داشتند.
خدادوست به مردم توصیه کرد که در مراجعه به عطاریها، از درخواست داروهای ترکیبی خودداری کنند چون این داروها، ترکیبشان مشخص نیست و ممکن است ایجاد عارضه کنند.
لزوم بهره گیری از معارف طب سنتی برای ارتقاء سطح اخلاق حرفه ای جامعه پزشکی
در این زمینه علیرضا عسکری رئیس دانشگاه علوم پزشکی فسا نیز بیان داشت: در دانشگاه علوم پزشکی فسا با توجه به نقش ارزنده ای که برای طب سنتی ایرانی – اسلامی قائل هستیم از دنبال کردن این برنامه به دنبال دو هدف هستیم.
عسکری افزود: تصمیم داریم با ارائه خدمات طب سنتی برای حفظ سلامت مردم الگوی مناسب و قابل قبولی را در حوزه طب سنتی در سطح دانشگاه ایجاد کنیم و جلوی برخی از انواع ارائه خدمات که ممکن است رویکردها و برداشت صحیحی از طب سنتی نباشد را بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد دوم این است که با بهره مندی از معارف طب سنتی و اسلامی بتوانیم سطح اخلاق حرفه ای را در جامعه پزشکی ارتقاء دهیم. رویکرد وزارت بهداشت این است که بتواند خدمات طب سنتی را ضابطه مند ، قانونمند و بدون هرگونه افراط و تفریط برای ارائه خدمات به مردم تسریع کند.