-افراد میتوانند سرکنگبین نعنایی را با مقداری سرکه انگور طبیعی یا سرکه سیب یا سرکه خرما طبیعی آن را تهیه کنند.
-شربت سرکنگبین نعنایی(سکنجبین) علاوه بر خنک کردن کبد, قلب و رفع تشنگی اندامها، به سادگی سموم بدن را از طریق کلیهها دفع میکند.
**نحوه درست کردن شربت سرکنگبین نعنایی یا سکنجبین
-یک استکان سرکه طبیعی (انگور یا سیب یا خرما) را با دو استکان عرق نعنا مخلوط کرده با 2 استکان شکر سفید یا عسل یا شیره انگور اضافه کرده و با شعله ملایم به مدت 15 الی 20 دقیقه حرارت داده شود و در حین جوشیدن کف روی آن را گرفته شود سپس آن را از روی شعله برداشته و در جای خنک نگهداری شود.
به گفته وی از سکنجبین میتوان بر حسب تمایل هر بار 3 تا 5 قاشق از آن را با یک لیوان آب مخلوط کرده و به صورت خنک مصرف شود.
-شربت آبلیمو طبیعی، شربت زرشک، شربت آلبالو، شربت نارنج، شربت شاتوت، شربت تمشک، شربت تمرهندی تازه، شربت سرکنگبین نعنایی نیز از شربتهای دیگری است که برای افراد گرم مزاج بسیار مفید است و باعث رفع عطش در تابستان میشود.
**نحوه درست کردن شربتهای طبیعی
اصغری بیان داشت: شربتهای طبیعی را خیلی ساده میتوان تهیه کرد, به این صورت که آب آن میوه را گرفته و مساوی با وزن آن شکر یا عسل اضافه می شود بعد با حرارت ملایم به مدت چند دقیقه حرارت داده میشود تا شربت مقداری قوام پیدا کند, سپس آن را در ظرف شیشهای ریخته و در یخچال نگهداری کنند.
-بر حسب تمایل میتوان از شربتهای طبیعی روزی چند مرتبه استفاده کرد و هر بار 3 تا 5 قاشق از این شربتها را در مقداری آب مخلوط کرده و به صورت خنک مصرف میشود.
تسنیم