به گزارش شفا آنلاین : ماریا صادقی در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره ویار در زنان باردار اظهار داشت: برخلاف تصور عموم که میل به خوردن ماده غذایی خاص را ویار میدانند، ویار در زن باردار میتواند به صورت تهوع، بیاشتهایی، خوابآلودگی، کسالت، کرختی یا افسردگی بروز پیدا کند.
وی ادامه داد: تهوع بارداری که تجلی ویار است ناشی از تغییرات هورمونهای ترشح شده از جفت محسوب میشود که اوج آن تا هفته 14 بارداری است و بعد از آن این حالتها کاهش مییابد.
* راههایی برای کاهش ویار
دبیر انجمن علمی مامایی ایران گفت: برای کاهش ویار باید دفعات مصرف مواد غذایی را افزایش و حجم غذای مصرف شده در هر وعده را کاهش داد به طور مثال بهتر است زنان باردار روزانه 8 تا 10 وعده و هر بار به مقدار بسیار جزئی و کم مواد غذایی را دریافت کنند.
صادقی اظهار داشت: با توجه به اینکه نیازهای تغذیهای جنین در 3 ماهه اول بارداری زیاد نیست مادران نباید نگران باشند که به واسطه ویار جنینهای کموزن یا ضعیف به دنیا آورند حتی توصیه میشود در این دوران اگر مادر به ماده غذایی مانند مرغ یا گوشت حساس است و از لحاظ گوارشی تحمل مصرف آن را ندارد به طور موقتی آن را از برنامه غذایی خود حذف کند.
* در صورت شدت ویار به پزشک مراجعه شود
دبیر انجمن علمی مامایی ایران خاطرنشان کرد: توجه به برنامه غذایی سالم، تحرک و دوری از استرس نقش مؤثری در سلامت مادر و جنین دارد. با توجه به اهمیت برنامه غذایی سالم در سلامت مادر و جنین توصیه میشود زنان باردار در صورت تهوع شدید به ویژه بعد از هفته 14 بارداری به پزشک زنان یا ماما مراجعه کنند.
فارس