دکتر مهدی فهیمی عضو انجمن علمی طب سنتی ایران و محقق و پژوهشگر طب سنتی
ایران و طب اسلامی گفت :با توجه کنترل قند خون در
بیماران دیابتی در فصل تابستان بیان کرد: «دیابت در مجموع به دو دسته
تقسیم میشود.دیابت نوع اول (وابسته به انسولین) با افزایش حرارت هوا شدت
مییابد و تاثیر انسولین در این بیمارن کاسته میشود.بنابراین نیاز به
انسولین در فصل تابستان افزایش مییابد.دیابت نوع دوم ناشی از سردی بدن
میباشد و در فصل گرما و تابستان علائم بهبود مییابد و نیاز به دارو کاسته
میشود.»
وی افزود: «بیماران دیابتی باید با شروع فصل گرما و تابستان دفعات وعدههای
غذایی با حجم کم را افزایش دهند.استفاده از سبزیجات که در رطوبت بدن موثر
میباشند از قبیل کاهو به مقدار فراوان برای بیماران دیابت وابسته به
انسولین بسیار موثر است.»
تنظیم حرارت بدن از طریق تغذیه
فهیمی محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به رژیم غذایی بیماران دیابتی در
فصل تابستان توصیه نمود: «بورانی آمیخته شده با خرفه میتواند نیاز به
انسولین را به شدت کاهش دهد.استفاده هندوانه آسیاب شده با پوست و خیارهای
رسیده دانه درشت میتواند رطوبت بدن را کنترل و از افزایش دمای بدن جلوگیری
نماید .»
رفتارهای فردی موثر در قند خون
وی با توجه به کنترل بیماری دیابت و قند خون از طریق رفتارهای فردی بیان
کرد: «خوابیدن در حدود 30 دقیقه درطی روز و شستشو کف دست و پا و یا از آرنج
و زانو به پایین با آب خنک در بین روز میتواند کنترل حرارت بدن را در این
بیماران بهبود بخشد.در صورت عدم اقدام به موقع برای تنظیم دمای بدن در طی
روز اختلالاتی برای فرد ایجاد میشود که تا 24 ساعت ادامه خواهد داشت.»
دکتر مهدی فهیمی عضو انجمن علمی طب سنتی ایران و محقق و پژوهشگر طب سنتی
ایران و طب اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: «در بیماران مبتلا به دیابت نوع
دوم قند خون به طور طبیعی کاهش مییابد. این افراد در فصل تابستان و گرما
باید غذاهایی با طبع سرد از قبیل شیر، ماست، گوشت گوساله و مرغ استفاده
کنند. ضمن استفاده از فرآورده های گوشتی ذکر شده مصرف فلفل دلمهای، ادویه
گرم، سیر و پودر سیر به حجم کم برای تعادل قند خون توصیه میشود.شرایط
بیماران دیابتی در نیم سال اول و دوم سال کاملا متغییر میباشد و این شرایط
در نیم سال دوم به طور کامل برای این بیماران متفاوت خواهد بود.»
سینا نیوز