به گزارش شفا آنلاين،مطالعات پیشین نشاندهنده این موضوع بود که بیماری دیابت نوع ۲ بر نحوه کیفیت زندگی تاثیر منفی دارد. به تازگی پژوهشگران دریافتند که این بیماری همچنین بر مغز انسان عملکردی نامطلوب داشته و سبب کاهش میزان ادراک و عملکرد اجرائی مغز می شود.
این مطالعات همچنین نشان می دهد در تست ها و آزمایش های مرتبط با ادراک مغزی که روی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام گرفت، این بیماری بر کنترل عواطف، عادات و رفتارها و نوع تفکر و اندیشه این افراد تاثیر نامطلوبی داشته اشت.
در همین زمینه دکتر «کوری وینسنت»، استاد دانشگاه واترلو کانادا و سرپرست تیم تحقیق، می گوید: «این جنبه از عملکرد مغز بسیار مهم است، چراکه بر رفتارهای طبیعی و عادی انسان تاثیر مستقیم داشته و اجازه نمی دهد آن چه طبیعت به ما تحمیل می کند پذیرفته و بر اساس آن عمل کنیم.»
در پژوهش های جدید، نتایج ۶۰ مطالعه مرتبط با این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و در آن اطلاعات ۹ هزار و ۸۱۵ فرد مختلف مبتلا به دیابت نوع ۲ در ۶۹ هزار و ۲۵۴ مورد آزمایش مرتبط با رفتارهای مغزی و واکنش های عملکرد اجرایی آن مورد ارزیابی قرار داده شد.
بر اساس گزارش ها و آمار رسمی، در حال حاضر بیش از ۶۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند و پیش بینی می شود این رقم تا سال ۲۰۳۰ به ۸۰۰ میلیون نفر افزایش پیدا کند. این موضوع سبب شده است تا بیماری دیابت نوع ۲ به یکی از اصلی ترین مشکلات پزشکی حال حاضر دنیا تبدیل شود.
به گفته پژوهشگران، خوشبختانه موارد زیادی وجود دارند که می تواند عملکرد مغز را در این بیماری بهبود بخشند. تمرین های ورزشی هوازی، فعالیت ها و تلاش های مغزی، آموزش و یادگیری مطالب جدید، حل پازل ها و معما از جمله مواردی هستند که می تواند در این بیماری به حفظ سلامت مغز کمک کند.