فتانه کاوریزاده اظهارکرد: تغذیه صحیح در
ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات نیازمند رعایت اصل تنوع و تعادل در
برنامه غذایی به معنی استفاده از گروههای غذایی اصلی نان و غلات، شیر و
لبنیات، سبزی و میوهها، گروه گوشت، حبوبات و مغزها است.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه نباید رژیم
غذایی ماه رمضان با حالت عادی ماههای گذشته تفاوت چندانی داشته باشد و در
حد امکان غذای ساده مصرف شود، ادامه داد: رژیم غذایی باید بگونهایی باشد
که وزن شخص روزهدار ثابت بماند.
البته با توجه به طولانی بودن ساعات
روزهداری و کوتاه بودن زمان صرف غذا در طول شبانهروز باید به هضم شدن غذا
در وعدههای سحر و افطار دقت کرد و غذاهایی مانند حلیم بدون روغن، فرنی،
ماهی کباب، انواع خورش کمچرب، انواع سوپ و آش رقیق کمچرب در افطار و شام
که آسان هضم میشوند مورد استفاده قرار گیرند.
کاوریزاده در مورد تغذیه صحیح در هنگام سحر و افطار خاطرنشان کرد: افراد
روزهدار مانند زمانی که روزه نیستند باید وعدههای غذایی افطار، شام و سحر
را رعایت کنند به گونهای که صرف غذا در ماه رمضان بخصوص در فصل تابستان
نباید کمتر از 2 وعده باشد.
این کارشناس گفت: غذای مصرفی در وعده سحر باید خصوصیات و ویژگیهای وعده
ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری کند. بهترین
حالت صرف یک شام سبک یک ساعت بعد از افطار است و حتی هنگام افطار برای
افزایش قندخون از گروههای غذایی شیر و لبنیات، میوه و سبزی، نان و غلات
(نان و برنج) استفاده شود.
وی ادامه داد: به دلیل تقارن ماه مبارک رمضان با فصل گرما بهترین راه برای
مقابله با تشنگی در طول روز، کاهش مصرف نمک در وعدههای افطار و سحر است؛
چرا که دریافت اضافی نمک موجب واکنش بدن شده و جهت دفع مقدار اضافی نمک،
مقادیر زیادی آب از بدن دفع میشود.
کاوریزاده تصریح کرد: مصرف میوه و سبزی کافی در طول روز از بروز تشنگی
زودرس جلوگیری میکند. پس بهتر است میوه در فاصله افطار تا سحر، سبزی در
هر دو وعده افطار و سحر و سالادها در وعده سحر مصرف شود.
وی با بیان که در موقع سحر از مصرف مواد غذایی پر پروتئین مثل کبابها
خودداری شود، ادامه داد: موادغذایی با پروتئین زیاد سبب تحریک تشنگی در
ساعات اولیه روز شده و حتی روزهدار را دچار تشنگی شدید میکند.