کد خبر: ۶۶۹۷۶
تاریخ انتشار: ۰۳:۱۵ - ۰۴ تير ۱۳۹۴ - 2015June 25
شفا آنلاین>سلامت>کارشناسان و صاحب نظران علم پزشکی با اشاره به اینکه سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در ایران و جهان و دومین علت مرگ و میر زنان است، بر ضرورت تلاش همگانی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از طریق افزایش سطح حساسیت مردم نسبت به آن تاکید می کنند.
به گزارش شفا آنلاین، کارشناسان و صاحب نظران علم پزشکی با اشاره به اینکه سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در ایران و جهان و دومین علتمرگ و میر زنان است، بر ضرورت تلاش همگانی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از طریق افزایش سطح حساسیت مردم نسبت به آن تاکید می کنند.

سرطان بیماری است که در آن سلولهای غیر طبیعی به صورت کنترل نشده تکثیر یافته و می توانند بافت های مجاور را درگیر کنند، سلولهای سرطانی همچنین می توانند از طریق جریان خون یا لنف به سایر نقاط بدن گسترش یابند.

امروزه سرطان به عنوان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان شناخته شده و پس از بیماری های قلبی و عروقی دومین عامل شایع مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته می باشد.

جراح و متخصص بیماری های زنان و زایمان در خصوص سرطان پستان به ایرنا می گوید: این بیماری در مردان نیز مشاهده می شود که به نسبت زنان جامعه آماری کمتری را به خود اختصاص می دهند.


لیدا حیدری افزود: با توجه به شیوع بالای این بیماری در جهان، دختران و زنان باید نسبت به سرطان پستان حساسیت بیشتری داشته باشند زیرا که می توان با تشخیص به موقع و شروع درمان مناسب از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

وی اظهار کرد: داشتن سابقه ی سرطان پستان در فامیل، بروز اولین دوره قاعدگی قبل از 13 سالگی، یایسگی بعد از 51 سالگی، باردار نشدن در طول زندگی یا نخستین بارداری بعد از 30سالگی، نداشتن شیردهی و همچنین کشیدن سیگار از جمله عواملی هستند که می تواند در بروز بیماری موثر باشند.

حیدری تاکید کرد: یکی از اقدامات مهمی که باید در کشور ما آموزش و فرهنگ سازی شود، انجام معاینات اولیه دوره ای توسط خود فرد از زمان رسیدن به سن بلوغ است.

وی با بیان اینکه زنان و دختران می توانند به سه شکل معاینات اولیه تشخیص سرطان را در منزل انجام دهند، افزود: در روش نخست فرد زیر دوش آب گرم صاف می ایستد دست راست خود را پشت گردن قرار داده و با دست دیگر به صورت شعاعی و خطی پستان سمت راست خود را معاینه می کند و پستان سمت چپ را نیز با بالا بردن دست چپ معاینه کند.

جراح و متخصص بیماری های زنان و زایمان اظهار کرد: این معاینه را می توان به همان حالت ایستاده در مقابل آینه و یا به حالت خوابیده به پشت انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: افراد در صورت لمس هر گونه توده، مشاهده هر گونه تغییر در اندازه و شکل ظاهری پستان، ایجاد برآمدگی و کشیدگی پوست در پستان و وجود ترشح از نوک پستان باید به پزشک متخصص مراجعه کنند.

حیدری با تاکید بر اینکه افراد بالای 40 سال و کسانی که دارای ریسک بالا برای ابتلا به این بیماری هستند، باید سالانه یکبار ماموگرافی انجام دهند، گفت: در برخی موارد که توده قابل لمس نیست، انجام ماموگرافی می تواند برای تشخیص به موقع بیماری مفید باشد.

وی اضافه کرد: نکشیدن سیگار، داشتن رژیم غذایی سالم و انجام ورزش به صورت مرتب می تواند در پیشگیری از بیماری موثر باشد.

جراح و متخصص بیماری های زنان و زایمان افزود: در صورت پیشرفت این بیماری با توجه به درجه بندی که توسط پزشک معالج تشخیص داده می شود، قسمت های از پستان و یا کل پستان مورد جراحی قرار گرفته و برداشته می شود و سپس درمانهای نگهدارنده از جمله شیمی درمانی یا رادیوتراپی آغاز می شود.

وی یادآوری کرد: تشخیص به موقع بیماری بسیار مهم بوده و 95 درصد افرادی که در اسرع وقت به درمان اقدام کرده اند به بهبودی کامل دست یافته و عمر طبیعی داشته اند.

سکینه محمود اقدم یکی از مبتلایان به این بیماری نیز در این خصوص می گوید: شهریور ماه سال 87 به دلیل گزگزی که در سینه ام اتفاق می افتد و درد ناشی از این گزگز که در پشتم احساس می کردم به خانه بهداشت روستایمان مراجعه کردم.

وی ادامه می دهد: در خانه بهداشت به من گفته شد که بهتر است به شهر رفته و توسط پزشک متخصص معاینه و ماموگرافی انجام گیرد که آن زمان به دلیل مشکلات مالی و عدم آگاهی از نوع بیماری از مراجعه به شهر خودداری کردم و در خانه به گفته زنان روستا درمان های غیرپزشکی و نامربوط به بیماری ام را انجام دادم.

محموداقدم اضافه می کند: متاسفانه درد ناشی از بیماری کمتر نشد و علایم بیماری همچنان ادامه داشت تا اینکه پس از چندین بار تاکید از سوی مامای مرکز بهداشت یکسال بعد به تبریز آمده و توسط پزشک متخصص معاینه و نمونه برداری بر روی من انجام گرفت که نتیجه آن نشان از توده ایی بود که در سینه داشتم.

وی افزود: پزشک متخصص اعلام کرد که برای برداشتن این توده باید مورد عمل جراحی قرار گیرم و سینه ام به طور کامل ممکن است برداشته شود.

سلامت نیوز
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: