وی در توضیح گفت: مورد اول کشاورزی ۳۹ ساله در چالوس بوده است که وقتی پی به بیماری گوسفند اش می برد، بدون اینکه مراتب را به سازمان دامپزشکی گزارش کند، آنها را ذبح و از گوشت گوسفندان نیز استفاده می کند.
گویا افزود: این کشاورز بعد از ۵ روز از این اقدام، دچار علائم بیماری تب کریمه کنگو می شود و تا ۲ روز نیز به این مسئله اهمیت نداده و بعد از ۲ روز، ابتدا در بیمارستان چالوس و سپس در بیمارستان تخصصی ساری تحت شرایط ویژه بستری می شود و متاسفانه به دلیل مراجعه دیرهنگام ، اقدامات درمانی موثر واقع نشده و بیمار فوت می کند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریها در ادامه افزود: مورد دوم مردی ۸۵ ساله در نوشهر بود که به دلیل ذبح دام و تماس مستقیم با دام آلوده و عدم رعایت نکات بهداشتی، مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو می شود .
گویا گفت: خوشبختانه بیماری این فرد به موقع تشخیص داده شده و تحت درمان قرار می گیرد و در حال حاضر حال عمومی این بیمار خوب است .
وی در ادامه با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو از طریق دام به انسان انتقال پیدا می کند، گفت : این بیماری از طریق کنه های موجود روی بدن دام و تماس انسان با دام ممکن است مورد گزش قرار گیرد منتقل می شود .
گویا افزود: همچنین این بیماری هنگام ذبح حیوان و آلوده شدن فرد با خون ، ترشحات و امحاء و احشاء حیوانات به انسان می شود .
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، تاکید کرد: ذبح دام باید در کشتارگاه ها و نه در مکان های دیگر صورت گیرد و رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح مانند پوشیدن لباس مناسب ، دستکش و چکمه ضروری است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: وقتی بیماری مشکوک به ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو شد باید تحت شرایط ویژه نگهداری شود و درمان دارویی برای او آغاز شود .
گویا همچنین به کادرهای پزشکی که وظیفه مراقبت از بیماران را بر عهده دارند، توصیه کرد: نکات بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند چرا که این بیماری می تواند در اثر تماس با خون و ترشحات بدن از طریق دام به انسان انتقال یابد .
وی گفت: خوشبختانه این بیماری در مازندران به دلیل اقدام سریع و انجام مقررات ویژه کادرهای بهداشتی باعث شد که کسی به این بیماری مبتلا نشود و مراقبت از بیماری با هماهنگی سازمان دامپزشکی کماکان ادامه یابد.