کد خبر: ۶۶۶۱۳
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۰۱ تير ۱۳۹۴ - 2015June 22
شفا آنلاين:طب سنتی>توصیه ها-یک متخصص طب سنتی، برای حفظ سلامت مبتلایان به دیابت در ماه مبارک رمضان، توصیه‌هایی به این گروه از روزه داران ارایه کرد.

به گزارش شفا آنلاين،دکتر غلامرضا کردافشاری گفت: بیماران دیابتی باید سعی کنند وعده‌های افطار و شام را به صورت دو سه وعده جداگانه تقسیم کرده و از به یکباره خوردن مقدار زیاد غذا پرهیز کنند.

وی افزود: در افراد دیابتی به دلیل وجود اختلال در ترشح یا عملکرد انسولین، سطح گلوکاگون هم چنان بالا باقی مانده و آزاد شدن گلوکز از کبد نیز به خوبی مهار نمی‌شود، این مساله باعث افزایش بیش از حد قندخون پس از غذا خوردن می‌شود، به خصوص اگر ناگهان مقدار زیادی غذا وارد بدن شود.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: افراد دیابتی بهتر است از غذاهای سریع الهضم مانند گوشت جوجه مرغ و گوشت بره جوان که با زرشک، سرکه، آبغوره یا آبلیمو چاشنی داده شده، استفاده کنند.

کردافشاری گفت: بیماران دیابتی اگر قصد استفاده از مواد غذایی شیرین در حد تحمل در وعده افطار را دارند، بهتر است از مرباهایی مثل مربای بالنگ و شربت‌هایی مثل شربت آبلیمو، انار و سکنجبین استفاده کنند.

این استاد دانشکده طب سنتی گفت: وعده سحری در بیماران دیابتی حتما باید مصرف شود و زمان مصرف آن باید در دیرترین زمان ممکن باشد و نیز زمان مصرف وعده افطار باید در زودترین زمان ممکن تنظیم شود تا از کاهش بیش از حد قند خون جلوگیری شود.

کردافشاری افزود: بیماران دیابتی باید در این ماه از هیجانات بیش از حد و بخصوص خشم پرهیز کنند، چرا که هیجانات و خشم موجب تحریک صفرا در بدن شده و برای این افراد زیان آور است.

به گفته وی، بیماران دچار دیابت در این ماه باید از ورزش و حرکات سخت و خسته کننده پرهیز کنند، چرا که این کار باعث مصرف بیش از اندازه گلوکز و ایجاد هاپیوگلسیمی در این افراد می‌شود.

کردافشاری اضافه کرد: از دیدگاه طب سنتی نیز ورزش‌های سخت و شدید حرارت بدن را بیش از حد بالا می‌بر‌د که این امر خود برای افراد دیابتی با خطراتی همراه است.

این استاد دانشکده طب سنتی، در ادامه حرکات ورزشی ملایم و معمولی به خصوص در افراد دچار دیابت نوع 2 در فاصله بین افطار و سحر را قابل قبول دانست و اظهار کرد: بی حرکتی و کاهش بیش از حد فعالیت بدنی از ترس افت قندخون نیز خود باعث هایپر‌گلسیمی می شود.

کردافشاری افزود: بیماران دیابتی در صورت احساس علایمی از قبیل ضعف و بی حالی، سردرد و سرگیجه و تعریق و اختلال هوشیاری در طی دوره روزه داری، باید بلافاصله قندخون خود را اندازه گرفته و روزه خود را افطار کنند که بهتر است در این مواقع یک قاشق عسل طبیعی زیر زبان بگذارند.

وی با بیان اینکه رعایت بهداشت دهان و دندان در طی این ماه برای تمام افراد به خصوص بیماران دیابتی از اهمیت خاصی برخوردار است، توصیه کرد بیماران دیابتی قبل از شروع ماه رمضان به دندانپزشک مراجعه کرده و از سلامت لثه و دندان‌های خود اطمینان حاصل کنند.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: عفونت‌های لثه و دندان به خوبی در این بیماران زمینه ساز بروز مشکلاتی از قبیل نارسایی کلیه، اختلال سیستم عصبی و مشکلات قلبی می‌شود که علاوه بر به خطر انداختن سلامتی، امکان ادامه روزه گرفتن را نیز از آنها سلب می‌کند.



ایسنا



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: