شفا آنلاين:تغذیه>خواص مواد-موادغذايي حاوي کاروتنوييدها و از ميان آنها بتاکاروتن، ليکوپن و لوتئين که رنگدانههاي موجود در ميوه و سبزيهاي زرد و نارنجي و قرمز هستند (مانند هويج) بهترين مواد غذايياند که از پوست در برابر آفتاب محافظت ميکنند.
آيا کرمهاي آرايشي SPF دار مناسبند؟
به گزارش شفا آنلاين،معمولا انديسهاي استفاده شده در کرمهاي آرايشي بسيار پايين و حدود 5 تا 10 است. بهتر است هنگام خريد به SPF توجه داشته باشيد. ميتوانيد بهجاي خريد کرم پودرهاي SPF دار از ضدآفتابهاي رنگي استفاده کنيد يا ابتدا ضدآفتاب بزنيد و بعد از 20 دقيقه روي آن کرمپودر بزنيد.
استفاده از کرم ضدآفتاب يا پوشش مناسب براي زخمهاي تازه بهبوديافته نيز لازم است؟
بله، سلولهايي که ترميمکننده زخم هستند به سرعت تکثير ميشوند و ملانين بيشتري توليد ميکنند. اين سلولها در مواجهه با نور آفتاب ممکن است تيرهتر شوند. گرچه تابيدن نور خورشيد به زخم خطري براي سلامت ندارد اما باعث تيرگي جاي زخم خواهد شد.
ضدآفتابها را چه مدت ميتوان استفاده کرد؟
معمولا روي محصولات تاريخ انقضا دارد اما در صورتي که کرم در مواجهه با گرما باشد، اثر خود را از دست ميدهد. در صورتي که رنگ و بافت کرم تغيير کرد، بايد آن را عوض کنيد.
نقش لباس در حفاظت از پوست در برابر آفتاب چيست؟
بافت جنس و حتي رنگ لباس اهميت دارد. پارچههاي نخي، پشمي و پلياستري با بافت فشرده اثر محافظتکنندگي بيشتري دارند. رنگهاي تيره نيز در مقايسه با رنگهاي روشن بيشتر از پوست محافظت ميکنند.
آيا با مصرف موادغذايي هم ميتوان از پوست در برابر اشعههاي مضر آفتاب محافظت کرد؟
بله، موادغذايي حاوي کاروتنوييدها و از ميان آنها بتاکاروتن، ليکوپن و لوتئين که رنگدانههاي موجود در ميوه و سبزيهاي زرد و نارنجي و قرمز هستند (مانند هويج) بهترين مواد غذايياند که از پوست در برابر آفتاب محافظت ميکنند. برخي آنتياکسيدانها و ويتامينها نظير ويتامين A،C،E نيز اين تاثير را دارند اما مصرف تمام اين مواد به تنهايي کافي نيست و بايد رفتارها را در کنار آن اصلاح کرد.