دکتر وحید پورفرزیانی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین اظهار کرد: از میزان دقیق مبتلایان به بیماری بزرگی خوش خیم پروستات آمار دقیقی نمی توانم ارائه دهم، اما میزان شیوع آن به ویژه در افراد مُسن و در سنین بعد از 50 سالگی دیده میشود.
وی درباره علائم بزرگی خوش خیم پروستات بیان کرد: افراد مبتلا مجبور به بیدار شدن از خواب و دفع ادرار هستند.همچنین کاهش فشار ادرار و قطره قطره شدن ادرار از دیگر علائم شایع به شمار می روند که پزشک حتمأ باید آنها را از نوع بزرگی خوش خیم یا بدخیم پروستات تشخیص دهد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ادامه داد: حال آن که افتراق بزرگی خوش خیم یا بدخیم پروستات با یک آزمایش معاینه فیزیکی و آزمایش خون به نام PSA و سایر روش های پاراکلینیکی مانند سونوگرافی نیز مشخص می شود.
وی اظهار کرد: در مراحل اول بزرگی خوش خیم پروستات، درمان مدیکال و داخلی و با داروهای موجود به راحتی قابل کنترل است. اما در درصد کمتر و موارد شدیدی از موارد نیاز به جراحی وجود دارد که ارولوژیست ها این کار را انجام می دهند.
ابتلا به بزرگی خوش خیم پروستات قابل پیشگیری است؟
پورفرزیانی درباره این که آیا این بیماری قابل پیشگیری است یا نه به شفا آنلاین گفت: در حقیقت این بیماری در طول زمان ایجاد می شود و خیلی هم قابل پیشگیری نیست، اما شاید قطع مصرف سیگار، استفاده از رژیم های پر فیبر،میوه و سبزیجات ابتلا به آن را به تأخیر بیاندازد. اما به طور کلی خیلی ارتباط مستقیمی بین بزرگی خوش خیم پروستات و اقدامات پیشگیری وجود ندارد.
چه مردانی در معرض ابتلا به بزرگی خوش خیم پروستات قرار دارند؟
فوق تخصص نفرولوژی درباره این که بیشتر چه مردانی در معرض ابتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند؛ تصریح کرد: باز هم خیلی ارتباطی وجود ندارد، حال آن که در فرم بدخیم و سرطانی پروستات زمینه خانوادگی وجود دارد که در آن زمینه ژنتیکی نیز مطرح است.