وی با اشاره به اینکه هپاتیت C بیماری نیست، بلکه یک ویروس است، اظهار داشت: این عفونت مزمن ممکن است به اشکال شدید بیماری کبدی مزمن، سیروز و با میزان مرگ و میر بالاتر، کارسینوم هپاتوسلولار منجر شود.
به گفته وی، رشد این ویروس در بدن این افراد بسیار سریع است و هیچ راه درمانی نیز جز رعایت بهداشت فردی و جلوگیری از ابتلا به این ویروس به دیگران ندارد و فرایند ابتلا به آن همانند ایدز است.
وی افزود: در این تحقیقاتی که در شهر مشهد انجام شد، نشان داد که شیوع این بیماری در مناطق کم برخوردار شهر بالاتر است. همچنین در افرادی که از وضعیت اقتصادی بالایی برخوردار نیستند به علت عدم بهداشت فردی شیوع هپاتیت بیشتر است.
دکتر شاکری با بیان اینکه برنامه ریزی در راستای کنترل این بیماری را از جمله اهداف طرح تحقیقاتی انجام شده عنوان کرد و گفت: تاکنون هنوز هیچ واکسنی علیه این ویروس برای مدیریت و پایش انتشار ویروس تولید نشده است و کنترل این بیماری در جامعه اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: در این تحقیق ۳۸۷۰ نفر از افرادی که در مشهد زندگی می کنند با استفاده از روش نمونه گیری خوشهای، میزان شیوع این بیماری در مشهد را مورد بررسی قرار دادیم تا به نتایج قطعی در خصوص شیوع و دلایل آن برسیم.
وی گفت: میزان شیوع سرمی این ویروس با اندازه گیری آنتی بادی هپاتیت C با روش الایزا و تایید عفونت با روش نسخه برداری معکوس-واکنش زنجیرهای پلیمزا انجام شد. در این مطالعه میزان شیوع سرمی هپاتیت C ۰/۲ بدست آمد که با این حال میزان شیوع آن ۱۳/۰ درصد مشخص شد.
وی به نتیجه این تحقیقات اشاره کرد و گفت: بر اساس نتایج این مطالعه میزان شیوع هپاتیت C در جمعیت عمومی مشهد کمتر از یک درصد است.
این طرح در بیستمین جشنواره تحقیقات پزشکی رازی به عنوان طرح برگزیده انتخاب شد.