کد خبر: ۶۴۸۳۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۵ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - 2015June 07
شفا آنلاين:سلامت>درمان-فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال گفت: با اینکه از تولد تا 21 سالگی محدوده کودکی محسوب می‌شود اما به دلیل اشکال در سیستم‌های بیمه کشور هنوز هم در برخی بیمارستان‌های قدیمی از ورود اطفال بالای 12 یا 14 سال خودداری می‌شود.

به گزارش شفا آنلاين،ساسان ساکت در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره اینکه برای سردرد فرزند 14 ساله‌اش باید به پزشک عمومی مراجعه کند یا فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال، اظهار داشت: خوشبختانه سیستم پزشکی در کشور ما باز است و مردم خودشان می‌توانند طبق حقوقی که دارند تصمیم بگیرند که به کدام پزشک مراجعه کنند و وظیفه قانونی و اخلاقی پزشکان این است که بهترین درمان و توصیه‌های بهداشتی، درمانی و آموزشی را به افراد ارائه دهند.

وی افزود: تقریباً به جز تمام مراکز استان‌ها که دانشگاه‌ علوم پزشکی دارند، سایر شهرها حداکثر پزشک عمومی و متخصص دارند، اما این به منزله با تأخیر مواجه شدن روند تشخیص و درمان کودک نیست.

این فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال گفت: ما می‌خواهیم مفهوم کودک برای والدین مشخص شود و اگر افراد محدوده سنی اطفال را بدانند، به اشتباه نمی‌افتند، متأسفانه گاهی شاهدیم که والدین با انبوهی از عکس‌ها و آزمایش‌هایی که توسط همکاران غیر متخصص اطفال تجویز شده است به درمانگاه‌های فوق تخصصی مغز و اعصاب مراجعه می‌کنند.

ساکت ادامه داد: نباید انتظار داشته باشیم مردم درباره ماهیت بیماری‌ها اطلاع بالایی داشته باشند، اما می‌توان حداقل استاندارد را در این زمینه تعیین کرد تا آنها بدانند باید به کدام متخصص مراجعه کنند.

وی افزود: بر اساس اصول موجود رشته‌های فوق تخصصی در حیطه طب اطفال، افراد از زمان تولد تا سن 21 سالگی کودک محسوب می‌شوند. از 21 تا 29 سالگی محدوده جوانی و به طورکلی از 21 تا 65 سالگی محدوده طب تخصصی و فوق تخصصی داخلی است، همچنین از 65 سالگی به بعد نیز محدوده طب سالمندان محسوب می‌شود که به تازگی در کشور ما جا افتاده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: علت تداخل تخصص‌های مختلف، زیاده‌خواهی برخی متخصصان نیست و اشکال در سیستم‌های بیمه کشور است. هنوز هم در برخی بیمارستان‌های قدیمی نوشته شده است که از ورود اطفال بالای 12 یا 14 سال به بیمارستان خودداری می‌شود.

وی افزود: متأسفانه بیمه‌ها تا 14 سالگی را محدوده اطفال می‌دانند و از آن به بعد به متخصصان اطفال اجازه نمی‌دهند که بیماران این محدوده سنی را ویزیت کنند، هر چند با طرح تحول سلامت و در بیمارستان‌های آموزشی محدودیتی از این نظر نداریم.

این فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال اظهار داشت: اگر کودک دچار اختلالی ساده یا سرماخوردگی شود می‌توان او را به پزشک عمومی ارجاع داد، اما در مورد اختلالات دیگر و کارهای تخصصی باید به متخصصان و فوق‌تخصصان اطفال مراجعه کرد زیرا متخصص اطفال می‌تواند در صورت لزوم کودک را به یکی از تخصص‌های پانزده‌گانه ارجاع دهد.

وی خاطرنشان کرد: این شهروند برای سردرد فرزند 14 ساله خود می‌تواند به فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال مراجعه کند، زیرا این رده سنی مربوط به کودکان است. هنوز هم مهر برخی متخصصان اطفال با عنوان نوزاد، کودکان و نوجوانان است.



فارس




غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
نجمه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۸
0
0
سلام الان یعنی پسرم که دوتا بچه هم داره و 20 سالشه باید وقتی مریض میشه خودشو ببره جایی که بچه هاشو میبره؟؟!!!
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: