کد خبر: ۶۴۴۴۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۹ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - 2015June 03
شفا آنلاین>سلامت>دانشمندان به دستاورد جديدي در زمينه منشاء فراموشي دست يافتند.

به گزارش شفا آنلاین، پايگاه اينترنتي فرانسوي پورکوادکتر نوشت يک گروه از دانشمندان آمريکايي موفق شدند با استفاده پالس‌هاي نوري حافظه موش‌ها را زنده کنند.
 اين دستاورد اميد تازه اي در نزد بيماران زيادي به وجود مي‌آورد که به فراموشي - از دست دادن جزئي يا کلي حافظه- مبتلا هستند. دانشمندان آمريکايي توانسته‌اند به لطف سازوکاري مبتني بر نور، حافظه چندين موش را احيا کنند. اين دستاورد پيشرفتي بزرگ در زمينه فهم سازوکار فراموشي محسوب مي‌شود و امکان دارد به کشف درمان‌هاي جديد اين بيماري کمک کند.
اما فراموشي چگونه به وجود مي‌آيد؟ بحث و جدل زيادي پيرامون اين پرسش در دنياي پزشکي وجود دارد و دو گروه رو در روي هم قرار گرفته‌اند. از سويي عده‌اي بر اين باورند که فراموشيِ ناشي از استرس و ناشي از بيماري‌هايي همچون آلزايمر به علت آسيب غيرقابل بازگشت سلول‌هايي خاص است.
 از سوي ديگر عده‌اي ديگر مي‌گويند علت وجود اين مشکل را بايد در دسترسي به خاطرات جستجو کرد. اين تلاش‌هاي جديد -که نتايج آن در مجله ساينس منتشر شده است- استدلال‌هاي جديدي به نفع طرفداران فرضيه دوم در دسترس قرار مي دهد.
در واقع، دانشمندان فکر مي‌کردند، در هنگام شکل‌گيري خاطره، شبکه‌اي از نورن‌ها منشاء دگرگوني‌هايي فيزيکي و شيميايي در مغز هستند که در اصطلاح ردِ بيولوژيک ناميده مي‌شوند. اين ردِ بيولوژيک موجب تقويت سيناپس‌هاي مي‌شود که به نوبه خود وقتي فرد در معرض تصوير، بو يا صدايي قرار مي‌گيرد، زمينه‌ساز ظهور خاطرات خواهند شد.
دانشمندان آمريکايي در مدت تحقيقات خود، ماده‌اي شيميايي را که از تقويت سيناپس‌هاي مذکور جلوگيري مي‌کرد، به چندين موش تزريق کردند. سپس اين موش‌ها در قفس‌هايي قرار داده شدند و در آنجا به آنها شُک الکتريکي داده شد. اين عمليات در مورد موش‌هايي که به آنها ماده شيميايي تزريق نشده بود نيز تکرار شد.
هنگامي که اين موش‌ها بارديگر در قفس قرار داده شدند، آندسته از موش‌هايي که ماده‌ شيميايي دريافت نکرده بودند، ترسيده به نظر مي‌رسيدند. انگار خاطره اين تجربه ناخوشايند همچنان در نزد آنها وجود داشت. اما در نزد موش‌هاي ديگر هيچ واکنش‌ خاصي مشاهده نشد.
آریا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: