کد خبر: ۶۴۴۳۷
تاریخ انتشار: ۰۶:۳۰ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - 2015June 03
شفا آنلاین>سلامت>ید یکی از عناصر شیمیایی است که بدن به آن نیاز دارد اما توانایی ساخت آن را ندارد و از طریق رژیم غذایی به دست می‌آید.
به گزارش شفا آنلاین - غده تیروئید برای عملکرد مطلوب نیاز به عنصر ید دارد.  مصرف میانگین ید به طور متوسط بین 150 تا 200 میکروگرم است و روزانه هر فرد به 150 میکروگرم ید نیاز دارد که 5 تا 10 درصد آن از راه آب و بقیه با مواد غذایی به دست می‌آید. 

معمولا نمک‌های دریایی و بسته‌بندی شده فاقد ید کافی هستند از مواد غذایی تامین کننده ید مورد نیاز بدن می‌توان به برگ‌های سبز گیاهان مانند اسفناج، کاهو و گیاهانی از این قبیل اشاره کرد که منبع غنی از منیزیم هم هستند. 

منیزیم عنصری اساسی برای عملکرد تیروئید 
غده تیروئید برای داشتن عملکرد مطلوب به شدت به منیزیم وابسته است نشانه‌هایی مانند خستگی، گرفتگی عضلات، تغییرات در ضربان قلب، کمبود منیزیم در بدن را هشدار می‌دهد. 
علاوه بر این بادام هم منبع مناسبی برای تامین منیزیم است.

غذاهای دریایی را فراموش نکنیم 
ماهی و میگو منابع غنی از ید هستند که در نتیجه می‌تواند در سلامت تیروئید نقش مثبتی داشته باشد. اما چنانچه شخصی دچار پرکاری تیروئید است و متابولیسم بدن وی با هورمون‌های بیش از اندازه طبیعی کنترل می‌شود، برخی انواع غذاهای دریایی مانندKelp ( کهدر ایران استفاده نمی‌شود) توصیه نمی‌شود. 

خوراکی هایی با اثرات مثبت و منفی 
کلم‌پیچ در بین خوراکی‌ها، از شاخص‌ترین‌ها در بهبود وظایف تیروئید است اما این خوراکی‌ گاهی می‌تواند خود عامل گواتر باشد و مانع از دریافت ید کافی در بدن شود. 

در صورتی که ید کافی در رژیم غذایی روزانه افراد وجود داشته باشد،‌ اثرات منفی کلم پیچ ظاهر نمی‌شود اما اگر مقدار ید بدن کافی نباشد اثرات منفی این گیاه خوراکی پدیدار می‌شود. 

شایان ذکر است کلم برگ، بروکلی و بروکسل نیز اثرات مشابه کلم پیچ را دارند.

مکمل‌های غذایی موثر در عملکر تیروئید 

برخی از محصولات شیمیایی مانند شیر سویا می‌توانند در عملکرد طبیعی تیروئید اختلال ایجاد کنند اما این اثرات مانند تاثیرات کلم پیچ است یعنی در صورتیکه سطح ید بدن مناسب باشد، مشکل ساز نخواهد بود. 

همچنین برخی قسمت‌های گوشتی خوراکی مانند جگر، دل و قوه دارای مقدار زیادی اسید چرب لیپوئیک (lipaic acid) هستند و حتی می‌توان این اسید را به صورت مکمل‌های غذایی تهیه کرد. 
این اسید هم اگر در بدن زیاد باشد مشکل ساز خواهد شد. 

گلوتن و اثراتش بر وظایف تیروئید 
گلوتن یکی از پروتئین هایی است که در گندم، جو و به طور کلی در غلات یافت می‌شود. 
در صورتیکه افراد از بیماری سلیاک رنج نمی‌برند، گلوتن اثرات منفی بر عملکرد تیروئید ندارد. 
گلوتن در افراد دچار سلیاک، موجب مشکلات جدی برای آنها می‌شود و حتی ممکن است فعالیت تیروئید را مختل کند. 

اگر افراد مبتلا به سلیاک هستند رژیم غذایی مانند این پروتئین،‌ در جلوگیری از مشکلات تیروئیدی آن‌ها را کمک می‌کند. 

بر اساس موارد ذکر شده می‌توان نتیجه گرفت غذاهای مصرفی اثرات مهمی در عملکرد تیروئید دارند که سریع یا کند بودن متابولیسم بدن در جذب غذا در این مسئله، تاثیر گذار است. 

شایان ذکر است استفاده از داروهای مرتبط با درمان تیروئید هم بهتر است با معده خالی  و ترجیحا در ابتدای صبح مصرف شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: