کد خبر: ۶۴۰۰۵
تاریخ انتشار: ۰۴:۱۵ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - 2015May 31
شفا آنلاین>سلامت>طالبی یک میوه ی تابستانی و خوشمزه ای است که اکثریت افراد طرفدار آن هستند.
به گزارش شفا آنلاین-دکتر مینا عبدالهی دانشجوی دکتری تخصصی علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران  گفت: این میوه باوجود اینکه کالری و چربی پایین دارد اما غنی از پلی فنول، ویتامین و مواد معدنی که برای سلامتی مفید اند.
 
 این میوه منبع عالی از ویتامین A است که یک آنتی اکسیدان قوی و برای بینایی ضروری است. این ویتامین برای حفظ سلامتی پوست نیاز است. مصرف میوه جات غنی از ویتامین A به حفاظت در برابر سرطان ریه و حفره ی دهان نیز کمک می کنند.

طالبی یكی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5  وB1 است.مجموعه‌این ویتامین ها، به خصوص ویتامین های گروه B در این میوه، آن را به ماده ای بسیار خوب برای تنظیم متابولیسم در بدن تبدیل کرده و از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن کودکان و نوجوانان و افراد لاغر است. خصوصا اگر افزایش وزن مد نظر است توصیه می شود آب آن مصرف شود.

 طالبی سرشار از آنتی اکسیدان هاستلذا بدن رادر مقابل رادیکال های آزاد و عوامل مضر محافظت می کند. زه آگزانتین ترکیب مهمی در طالبی است که از چشم در برابر اشعه ی فرابنفش محافظت می کند و از ابتلا به بیماری های چشمی نظیر آب مروارید جلوگیری می کند. این میوه منبع از پتاسیم است که برای کنترل فشار خون مفید است.

طالبی میوه ای خنک و اشتها آور است و به دلیل دارابودن درصد بالای آب، فیبر و مواد معدنی مناسب، ادرارآور و ملین است.

خوردن طالبی پس از غذا برای درمان کم خونی مفید است.

بیماران دیابتی باید در مصرف طالبی احتیاط کنند و یا آن را مصرف نکنند، همچنین افراد مبتلا به مشکلات معدی باید از زیاده روی مصرف طالبی پرهیز کنند.

بطور کلی توصیه می شود که در مصرف این میوه های آبدار تعادل را رعایت کرده و تنوع مصرف میوه ها را هم در نظر بگیریم و از 3-4 واحد میوه ای که در روز توصیه می گردد سعی کنیم از میوه های مختلف استفاده کنیم تا از اثرات مفید آنها بر سلامتی خود لذت ببریم.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: