کد خبر: ۶۳۲۹۰
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - 2015May 25
شفاآنلاین :سلامت >تغذیه >شايد اين موضوع را احتمالا بارها شنيده‌ايد که کنار گذاشتن وعده‌هاي غذايي کار درستي نيست، اما با اينکه متخصصان رژيم غذايي (و مادران شما) سال‌هاست که اين توصيه را کرده‌اند، اطلاعات علمي چنداني درباره دليل بد بودن اين کار در دست نبود.

اکنون پژوهشگران دانشگاه ايالتي اوهايو به اين نتيجه ظاهرا خلاف عقل سليم رسيده‌اند که کنار گذاشتن وعده‌هاي غذايي درواقع ممکن است باعث افزايش وزن شما به‌خصوص در ميانه بدن مي‌شود يا به‌عبارت‌ديگر ميزان چربي شکمي زيان‌بار را مي‌افزايد.

دانشمندان در اين بررسي دريافتند که موش‌هايي که همه غذايشان به‌صورت يک وعده منفرد به آنها داده‌شده بود و در بقيه روز غذايي نمي‌خورند، دچار مقاومت به انسولين در کبدهايشان شدند که نشانه‌اي از عارضه پيش‌- ديابت است. (در اين حالت کبد به انسوليني که به آن پيام مي‌‌دهد تا توليد گلوکز يا قند خون را متوقف کند، پاسخ نمي‌دهد، قند اضافي که توليد مي‌شود، به‌صورت چربي در بدن ذخيره مي‌شود).

موش‌هايي که به‌اين‌ترتيب در محدوديت کالري قرار داده‌شده بودند، ‍پس از افزوده شدن کالري به رژيم‌هاي غذايي‌شان دوباره وزنشان بالا رفت و در پايان بررسي تقريباً به همان اندازه وزني رسيدند که موش‌هاي با رژيم غذايي عادي داشتند. به غير از اين، موش‌هايي که از وعده‌هاي غذايي مرتب محروم مي‌شدند، داراي چربي شکمي بيشتري نسبت موش‌هايي بودند که هر وقت که مي‌خواستند، غذا مي‌خوردند.

اما چرا چربي شکمي اين‌قدر موردتوجه است؟ پيتر لوپورت مدير پزشکي مرکز مراقبت چاقي مموريال در مرکز مراقبت پزشکي مموريال اورنج کوست در کاليفرنيا، در اين باره مي‌گويد: «چربي شکمي زيان‌بارترين چربي در بدن شما است.» بر اساس پژوهش منتشرشده در ژورنال تغذيه باليني آمريکا، زيادي چربي شکمي با افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع 2 همراهي دارد و يک بررسي در سال 2013 که در ژورنال کالج کارديولوژي آمريکا منتشر شد، نشان داد که چربي شکمي باعث افزايش خطر دچار شدن به بيماري قلبي و حتي سرطان مي‌شود.

کارن آنسل، متخصص تغذيه و رژيم غذايي مي‌گويد: «نخوردن وعده‌هاي غذايي به‌طور مرتب فقط باعث افزايش چربي شکمي شما نمي‌شود، اين کار احتمال افزايش وزن شما به‌طورکلي را هم بالا مي‌برد.» او توضيح مي‌دهد: «خوردن مرتب وعده‌هاي غذايي اشتهايي شما را يک سطح ثابت حفظ مي‌کند، بنابراين با احتمال کمتري ممکن است در وعده بعدي غذايي پرخوري کنيد.» همچنين به گفته او، هنگامي‌که همه وعده‌هاي غذايي‌تان را به‌طور مرتب مي‌خوريد، با احتمال بيشتري ممکن است گزينه‌هاي غذايي سالمي را انتخاب کنيد تا زماني که به علت گرسنگي هر چيزي را که بتوانيد به دست آوريد، مي‌خوريد.»

همچنين بر اساس پژوهشي که در ژورنال تغذيه باليني آمريکا منتشرشده است، وعده‌هاي غذايي مرتب و متعادل همچنين مي‌تواند از اين لحاظ به حفظ وزن طبيعي کمک کنند که اثرات مثبتي بر متابوليسم شما دارد. آنسل توصيه مي‌کند که هدفتان اين باشد که سه وعده غذايي به‌علاوه يک يا دو اسنک در طول روز بخوريد. رعايت اين روال باعث مي‌شود که احساس پري و سيري کنيد و ميزان قند و انسولين خون شما در حد ثابتي باقي بماند.

البته، اگر شما به‌طور مداوم خوردن وعده غذايي را فراموش کنيد يا آنقدر گرفتار باشيد که فرصت غذا خوردن نداشته باشيد، کنار گذاشتن اين عادت ممکن است برايتان مشکل باشد، اما اين کار شدني است.

آنسل مي‌گويد: «افرادي که وعده‌هاي غذايي را به‌طور مرتب مصرف نمي‌کنند، ممکن است درنهايت خوردن صبحانه را هم کنار بگذارند، زيرا هنگامي‌که صبح بيدار مي‌شوند، گرسنه نيستند.

او توصيه مي‌کند که به چيزهايي که در شب مي‌خوريد، توجه داشته باشيد، زيرا افرادي که صبحانه نمي‌خورند، معمولا در شب حجم زيادي غذا مي‌خورند.» او مي‌گويد: «اين وضعيت چرخه معيوبي ايجاد مي‌کند که باعث مي‌شود، آنها در طول روز احساس گرسنگي نکنند»، بنابراين افرادي که غذاي عمده‌شان را شب‌ها مي‌خورند، بايد در زمان زودتري شام بخورند تا در صبح دوباره احساس گرسنگي کنند.

آيا آنقدر گرفتار هستند که اغلب خوردن يک وعده غذايي را فراموش مي‌کنيد؟ از يادآور تقويمي يا زنگ هشدار روي تلفنتان استفاده کنيد. ممکن است اين کار در ابتدا احمقانه به نظر برسد، اما در درازمدت کاملاً ارزش انجامش را دارد.

منبع: YahooHealth

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: