به گزارش شفا آنلاین ،مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان میدهد که انواع سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووکادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگهای سبز پررنگ و زردچوبه غذاهایی هستند که کبد را شستشو میدهند و سلامت آن را تضمین میکنند.
کبد یکی از اندامهای بزرگ سمت راست شکم است که حدود ۱. ۳۶ کیلوگرم وزن دارد. مهمترین وظیفه کبد، فیلتر کردن خونی است که از دستگاه گوارش وارد کبد میشود و قرار است در سراسر بدن جریان یابد. تمام مواد سمی و مضر خون در کبد جدا میشوند. کبد با تولید صفرا، چربی غذا را تجزیه کرده و آن را تبدیل به انرژی میکند. ذخیره قند بدن نیز به عهده کبد است.
حقایقی در مورد کبد:
- کبد بزرگترین ارگان داخلی بدن است.
- بیش از ۵۰۰ عملکرد حیاتی بدن، از جمله مبارزه با انواع ویروس و عفونت به عهده کبد است.
- کبد با تولید پروتئین و هورمون در سراسر بدن، نقش مهمی را در حفظ سطح نرمال قند خون ایفا میکند.
- کبد تنها عضوی است که میتواند خود را بازسازی (ترمیم) کند؛ به همین دلیل است که افراد میتوانند بخشی از کبد خود را اهدا کنند.
- کبد حدود ۱۰ درصد از جریان خون را مصرف میکند و در هر دقیقه حدود دو لیتر خون پمپاژ میکند.
متاسفانه بیماریهای کبدی با هیچ علامت ظاهری همراه نیستند و بیمار زمانی از آن مطلع میشود که کار از کار گذاشته است. سرطان کبد، نارسایی کبد، سیروز، هپاتیت و هموکروماتوز شایعترین مشکلات کبد هستند.
مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان میدهد که انواع سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووکادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگهای سبز پررنگ و زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند که کبد را سالم نگه میدارند.
در ادامه نتایج این تحقیقات آمده است که استفاده از غذاهای آماده و حاضری، الکل و سیگار، روغن و غذاهای سرخ کرده و عدم تحرک، مهمترین دلایل آسیب به کبد هستند.