به گزارش شفا آنلاين،دکتر بهناز بصیری با بیان اینکه تغییر رنگ پوست نوزاد به زردی را زردی در نوزادان میگویند، اظهار کرد: در مطالعات علمی ثابت شده است که هیچ ارتباطی میان تغذیه مادر در دوران بارداری و زردی نوزاد وجود ندارد.
وی تصریح کرد: علت زردی نوزادان، نارس بودن کبد است که از نظر متابولیسم دچار اختلال بوده و فعل و انفعالات کبد به خوبی انجام نمیشود و این امر موجب بروز زردی در روزهای اول تولد نوزاد است.
این فوق تخصص نوزادان در خصوص عوامل تاثیرگذار در ایجاد زردی گفت: مشکلات ژنتیکی، نحوه تغذیه نوزاد (اگر آب قند زیادی به نوزاد بدهند) و اختلال در آنزیمهای گلبولهای قرمز همگی از عوامل ایجاد زردی نوزاد هستند.
وی افزود: درمان این بیماری به شدت زردی بستگی دارد؛ به طوریکه در برخی موارد نیاز به درمان ندارد و طی یک هفته تا 10 روز زردی نوزاد برطرف میشود، اما نوزادانی که اختلالات آنزیمهای گلبولهای قرمز داشته و شدت زردیشان بالا باشد و به درمانهای ساده جواب ندهد، ناچار به تعویض خون میشویم که در اکثر نوزادان به خوبی به درمان پاسخ میدهد.
بصیری تاکید کرد: خانوادهها در صورت مشاهده زردی در نوزادانشان هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند؛چراکه مراجعه به موقع و زود هنگام تاثیر خوبی در بهبود روند بیماری دارد و از عوارض بعدی بیماری پیشگیری میکند.
وی خاطرنشان کرد: در صورت عدم مراجعه به موقع برای درمان، عوارض شدیدی نظیر ناشنوایی، فلج مغزی و... در کمین نوزاد است.
این فوق تخصص نوزادان اذعان کرد: در موارد خاص که حال عمومی نوزاد خوب بوده و زردی نیز خفیف است، خانوادهها در صورت توانایی میتوانند از دستگاه فوتوتراپی در منزل استفاده کنند به شرطی که روزی یک بار به پزشک مراجعه و وضعیت و درجه زردی نوزاد را کنترل کنند.
وی در پایان گفت: دستگاه فوتوتراپی دستگاه خاصی است که شبیه لامپهای
مهتابی موجود در منزل است، اما در واقع از لحاظ عملکرد کاملا با این
لامپها متفاوت بوده و همین شباهت ظاهری افراد را به اشتباه میاندازد.
ایسنا