به گزارش شفا آنلاين،رضا منتظر متخصص طب سنتی اظهار داشت: آموزش طب سنتی تقریباً 200 سال در کشور تعطیل بوده است.
به گفته وی تدریس طب سنتی و غربی در دارالفنون در زمان امیرکبیر همزمان و موازی شروع شد و بعد از فوت امیرکبیر تنها طب غربی آموزش داده شد.
مبارزه با طب سنتی از زمان شاه عباس صفوی در دستور کار قرار گرفت
این محقق و متخصص طب سنتی بیان داشت: اعترافات سیرین ارگود یک پزشک غربی آمده است که مبارزه با طب سنتی از زمان شاه عباس صفوی در دستور کار قرار گرفت اما موفقیتی کسب نشد.
منتظر افزود: در زمان قاجار، دوره انتقال طب سنتی ایرانی به طب غربی بود. بعد از گذشت 40 تا 50 سال دیگر اطبای طب سنتی نمیتوانستند طبابت کنند, چون مجوز نداشتند.
وضعیت طب سنتی کشور هم خوب و هم نگران کننده است
وی اضافه کرد: وضعیت طب سنتی کشور هم خوب و هم نگران کننده است چرا که قبلاً جامعه نسبت به طب سنتی آشنایی وجود نداشت و سدهای بزرگی اعم از دولت و ناآشنایی مردم پیشرو وجود داشت ولی به تدریج این آشنایی صورت گرفت.
تعداد دانشکدهها و دانشجوها محدود است و جوابگوی نیاز ما نیست
این محقق و متخصص طب سنتی افزود: از سال 85 و 86 مجدداً آموزشهای طب سنتی در دانشکدهها شروع شد. تعداد دانشکدهها و دانشجوها محدود است و جوابگوی نیاز ما نیست، همچنین حرکت کند صورت میپذیرد و باید پُرشتابتر باشد.
منتظر خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت علم طب سنتی را کاملاً قبول کرده است و باید متخصصان, طب سنتی را از لحاظ کیفی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و فرهنگسازی طب سنتی ایرانی را بالا ببریم.
تسنیم