به گزارش شفا آنلاين،محققان دانشگاه واشنگتن در مطالعه جدیدی بر روی موش ها دریافته اند که افزایش گلوکز خون می تواند به سرعت باعث افزایش سطح آمیلوئید بتا، مولفه اصلی تشکیل پلاک های مغز در بیماران مبتلا به آلزایمر، شود. این باور وجود دارد که تشکیل پلاک ها محرک اصلی مجموعه پیچیده ایی از تغییراتی است که در مغز بیماران آلزایمری ایجاد می شود.
دکتر «شنون مکولی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «نتایج ما نشان می دهد که دیابت یا سایر شرایطی که کنترل سطح قند خون را دشوار می سازد، می تواند تاثیرات زیانباری بر عملکرد مغز داشته و باعث تشدید شرایط نورولوژیکی، نظیر بیماری آلزایمر، شود.»
افراد مبتلا به دیابت نمی توانند سطح گلوکز خون شان را که بعد از هر وعده غذایی افزایش می یابد، کنترل کنند. در عوض بسیاری از بیماران متکی بر انسولین یا سایر درمان های دارویی در جهت حفظ سطح قند خون شان هستند.
محققان برای فهم نحوه تاثیر قند خون افزایش یافته بر خطر ابتلا به آلزایمر، گلوکز را به جریان خون موش هایی که شرایط شبه آلزایمر در آنها ایجاد شده بود، تزریق نمودند.
در موش های جوان بدون پلاک های آمیلوئید در مغزشان، دوبرابر شدن سطح گلوکز در خون موجب افزایش سطح آمیلوئید بتا در مغز تا ۲۰ درصد شد.
اما با تکرار این آزمایش در موش های پیرتر که دارای پلاک های مغزی بودند، سطح آمیلوئید بتا تا ۴۰ درصد افزایش یافته بود.
محققان با بررسی دقیق تر نشان دادند افزایش گلوکز خون موجب افزایش فعالیت نورون ها در مغز شده و در نتیجه موجب تحریک تولید آمیلوئید بتا می شود.