کد خبر: ۶۰۷۹۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - 2015May 04
مسئولان فقط قول می‌دهند ولی دریغ از پاسخگویی!
شفاآنلاین:سلامت>زایمان>متاسفانه بیمه‌ها نسخه ماماها را قبول ندارد و مردم باید هزینه‌ها را از جیب خودشان پرداخت کنند. بنابراین اگر ماماها در جایگاه حرفه‌ای خود دیده شوند، آمار زایمان سزارین نیز کاهش می‌یابد که کمک شایانی در تحقق سیاست‌های جمعیتی کشور می‌کند.
به گزارش شفا آنلاین،ماماها نقش عمده‌ای را در سلامت زنان و دختران جوان بر عهده دارند ولی مشخص نبودن جایگاه حرفه مامایی خود موجب بروز مشکلاتی شده است. خدمات مامایی تا چند دهه گذشته در رأس خدمات‌رسانی به زنان باردار بوده است ولی امروز حرفه مامایی به حاشیه رفته و اغلب آنان از جایگاه حرفه‌ای خود ناراضی هستند.

مسئولان فقط قول می‌دهند ولی دریغ از پاسخگویی!

هر سال با نزدیک شدن به روز ماما مسئولان وعده و وعیدهای زیادی به ماماها می‌دهند اما مشکلات این قشر همچنان پابرجاست.

حرفه مامایی بسیار شیرین است و از طرف دیگر ماماها از زحمتکش‌ترین افراد در نظام سلامت هستند که از بی‌مهری مسئولان نظام سلامت گله و شکایت دارند چرا که مسئولان در رابطه با وضعیت شغلی و معیشتی آن‌ها تنها در حد وعده است و هیچ کدام از قول و قرار مسئولانی که در سال‌های گذشته به جامعه مامایی وعده داده‌اند تحقق پیدا نکرده و فقط روی کاغذ است. با توجه به توان و ظرفیت فراوان مامایی در کشور باید در تحقق اهداف نظام سلامت از خدمات این گروه بهره لازم را ببریم.

محسن‌پور کارشناس مامایی در رابطه با مشکلات ماماها می‌گوید: اگر یک خانم برای کوچک‌ترین خدمت مثلاً نوشتن آزمایش سونگرافی در دفترچه بیمه به یک ماما مراجعه کند دچار مشکلات زیادی می‌شود چرا که اگر این خانم به سونوگرافی مراجعه کند, نسخه ماما را برای انجام سونوگرافی معتبر نمی‌داند و باید تأییدیه پزشک را داشته باشد و این خانم باید به پزشک دیگری مراجعه کند تا نسخه سونوگرفی او تأیید شود البته تأیید یک پزشک عمومی نیز کافی است.

بیمه‌ها نسخه ماما را قبول ندارند

به گفته وی همین امر موجب می‌شود که زنان از مراجعه به ماما خودداری کنند چرا که بیمار برای گرفتن یک خدمت ساده باید 2 بار ویزیت پرداخت کند به همین دلیل از اول به متخصص زنان مراجعه می‌کند تا هزینه و وقت او مدیریت شود. معمولاً بیمه اعلام می‌کند که نسخه ماما را قبول ندارد و باید هزینه‌ها را از جیب خودشان پرداخت کنند.

حرفه‌مامایی به حاشیه رفته است

این کارشناس مامایی ادامه می‌دهد: چنین اتفاقی موجب خواهد شد که خدمات مامایی که تا چند دهه گذشته، در رأس خدمت‌رسانی به مادران باردار قرار داشت، به حاشیه رفته و کم‌تر نام و نشانی از آن باقی بماند.

محسن‌پور می‌افزاید: اگر خدمات ماماها بسیار کم‌رنگ و بی‌ارزش به آن‌ها نگاه شود و حتی دستور پزشکی آن‌ها از سوی بیمه‌ها هم معتبر شناخته نشود, هر کس که می‌خواهد وارد حرفه مامایی شود بیکاری خود را حتمی می‌داند.

نقش بزرگ ماماها در ارتقا سلامت زنان

وی می‌گوید: باید به این مسئله اشاره شود که ماماها نقش بزرگی را در سلامت و ارتقای زنان بر عهده دارند. اکثر متخصصان زنان فقط به فکر دریافت پول بیش‌تر هستند و وقت زیادی را برای بیمار صرف نمی‌کنند این در حالی است که ماماها فرصت بیش‌تری برای زنان می‌گذارند و با حوصله به مشکلات آن‌ها می‌پردازند مخصوصاً در دوران بارداری یک ماما خود عامل آرامش روحی زن باردار است.

ماماها در حرفه پرستاری به خدمت گرفته می‌شوند

ایزدی یک ماما شاغل در بیمارستان درباره مشکلات ماماها می‌گوید: ماماها مشکلات زیادی دارند مشخص نبودن جایگاه حرفه‌ای آن‌ها در رأس مشکلات آن‌هاست. امروزه به دلیل کمبود پرستار در بیمارستان‌ها از ماما در حرفه پرستاری به کار می‌گیرند که خود از علل بروز مشکل در جامعه مامایی است چرا که خیلی از آن‌ها اذعان دارند که اگر قرار بود پرستار شوند چرا مامایی خوانده‌اند.

کمبود نیروی پرستار به دلیل ادامه تحصیل

به گفته وی البته این موضوع برمی‌گردد به این‌که بسیاری از پرستاران قصد ادامه تحصیل در درجات بالا را دارند و تمایلی ندارند که وقت خود را بالای سر بیمار بگذرانند به همین دلیل نیروی پرستار کم می‌شود و نظام سلامت برای جبران این موضوع از خدمت ماماها استفاده می‌کند.

این کارشناس مامایی بیان می‌کند: از مشکلات دیگر ماماها بازار کار نامناسب است باید گفت که زایمان طبیعی از مهم‌ترین کارهایی است که یک ماما باید انجام دهد اما این خدمت از ماماها سلب شده است و اکثراً متخصص زنانی که در بیمارستان مقیم هستند این کار را انجام می‌دهند و ماماها جایگاهی عمده‌ای در زایمان ندارند.

ارتقای جایگاه ماما مساوی است با سزارین کم‌تر

ایزدی ادامه می‌دهد: البته این موضوع که اگر ماما در جایگاه حرفه‌ای خود عمل کند آمار زایمان سزارین کاهش پیدا می‌کند شکی وجود ندارد. در حالیکه پزشکان در بخش زایمان به شدت مشغول کار هستند و این در حالی است که بخش زایمان به ماما بیش‌تر نیاز دارد.

وی یادآور می‌شود: سیاست افزایش جمعیت در کشور به نحوی عملی خواهد شد که از آمار سزارین کم کرده و مادران را به سمت زایمان طبیعی بروند و این امر با ارزش‌گذاری به نقش ماماها عملی خواهد شد.

تسنیم

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: