دکتر سید موید علویان در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین اظهار کرد: اما درمان هپاتیت C مراحل دارد، مرحله اول و درمان دارویی( که الان در حال مصرف آن هستیم) تحت پوشش بیمه است و پوشش خوبی می دهد.
وی همچنین افزود: طی 2 سال اخیر با پیشرفت هایی که صورت گرفته درمان هپاتیت C به طور قطع پیدا شده است. به گونه ای که 100درصد بیماران می توانند با درمان های جدید به مدت کوتاه تر و به صورت خوراکی درمان شوند. اما متأسفانه الان این داروها در ایران در دسترس نیست، شاید به دلیل جدید بودن در برخی از کشورهای اروپایی هم در دسترس نباشند.
معاون اسبق سلامت وزارت بهداشت اظهار کرد: ما در رابطه این داروها باید به وزارت بهداشت کمک کنیم تا به یک شکلی در دسترس بیماران نیز قرار بگیرند.
آمار مرگ و میر ناشی از بیماری های کبد بالا است؟
وی درباره آمار مرگ و میر ناشی از بیماری های کبدی بیان کرد: آمار دقیقی نداریم اما به نظر می رسد که سالانه نزدیک به 5هزار نفر جان خود را به این علت از دست بدهند.
علویان خاطرنشان کرد: اما این آماردر مقایسه با برخی از حوادث دیگر مانند حوادث ترافیکی که بیشتر از این کشتار می دهد عدد بالایی نیست. البته ما دوست داریم که هم حوادث ترافیکی رخ ندهد و هم هپاتیت کنترل شود. اما شاید در 20 سال اخیر به دنبال واکسیناسیون هپاتیت B که در کشورصورت گرفت، بار بیماری کبدی و مرگ ناشی از آن به طور کلی درکشور کاهش یافته است.