شفا آنلاين:طب سنتی>گیاهان دارویی-رزماري يعني معدن خاصيت، يعني دوست سلامت بدن، يعني عطر دل انگيز تندرستي! در اين مطلب کوتاه گلچيني از خواص اين گياه معطر و روشهاي استفاده از آن را مرور ميکنيم. لطفاً با ما باشيد.
به گزارش شفا آنلاين،رزماري حاوي ترکيباتي به نام «کولين» است که چربيهاي کبد را کنترل ميکند و براي دستگاه گوارش بسيار مفيد است.
رزماري به دفع صفرا کمک ميکند و براي مقابله با گرفتگي عضلات دستگاه گوارش، نفخ و يبوست موثر عمل ميکند.
اين گياه معطر حاوي خواص ديورتيکي (ادرارآوري) است و براي همين هم روي کليهها اثر ميگذارد و از ابتلا به روماتيسم پيشگيري ميکند.
اگر نميخواهيد کليههايتان سنگ توليد کنند و يا اينکه خداي نکرده بيماري نقرس به جانتان بيفتد به سراغ رزماري برويد.
رزماري نيز مانند آويشن خاصيت خلطآوري دارد و جوشاندهي آن براي مقابله با عفونتهاي برونشيتي و درمان سرفه موثر است.
متخصصان مصرف رزماري را براي تسکين اعصاب، رفع بيخوابي و استرس نيز توصيه ميکنند. بايد بدانيد که يونانيهاي باستان از رزماري براي تقويت حافظهشان استفاده ميکردهاند.
در نهايت اينکه اگر دوست داريد موهاي بلند و پرپشتي داشته باشيد نيز به رزماري نياز خواهيد داشت.
روش استفاده
خواص رزماري در برگها و سرگلهاي آن تجمع دارد. راحتترين روشهاي استفاده از رزماري استفاده از جوشانده و يا عصارهي روغني آن است. ميتوانيد به راحتي برگهاي اين گياه معطر را دم کنيد. براي اين کار يک قاشق چايخوري رزماري را با يک ليوان آب جوش به مدت 10 دقيقه دم کنيد. روزانه ميتوانيد 2 تا 3 فنجان از اين جوشانده ميل کنيد.
توصيه ميکنيم يک يا دو شاخهي کوچک رزماري را داخل شيشهي روغن زيتونتان بيندازيد. ميتوانيد چند حبه سير هم به آن اضافه کنيد. خواهيد ديد روغن زيتونتان چه طعم خوب و دلانگيزي پيدا خواهد کرد.
اگر از روماتيسم رنج ميبريد پاها و دستهايتان را به اين گياه معطر بسپاريد. براي اين کار يک مشت شاخههاي کوچک گل دار رزماري را در يک ليتر آب بريزيد و دستها و پاهايتان را در آن بگذاريد.
براي درمان زخمها و جراحات بهتر است برگهاي رزماري را خشک و سپس آنها را بکوبيد تا پودر شود. پودر به دست آمده را روي زخم بريزيد. البته از اين روش براي زخمهاي سطحي استفاده کنيد.
عصارهي روغني رزماري براي ماساژ فوقالعاده است. براي اين کار دو تا سه قطره از اين عصاره را با يک قاشق غذاخوري روغن بادام شيرين مخلوط کرده و استفاده کنيد.
توجه داشته باشيد که اين گياه عوارض جانبي خاصي ندارد اما توصيه ميکنيم اگر مشکل خاصي داريد قبل از استفاده از اين گياه با پزشکتان مشورت کنيد.
آریا