شفا آنلاین:درک و دریافت بصری غذا بر طعم آن تأثیر میگذارد، اما این حرف که صدایی که از غذا در میآید نیز بر احساس ما از مزه غذا تأثیر میگذارد، متداول و مرسوم نیست.
به گزارش شفا آنلاین ، پروفسور روانشناس آزمایشگاهی دانشگاه آکسفورد
چارلز اسپنس کار خود را به بررسی ارتباط طعم و صدای غذا اختصاص داد.
مشخص
شد مواد غذایی هر چه بلندتر سر و صدا میکنند، به همان نسبت خوشمزهتر به
نظر میرسند. برای مثال همه افراد شرکت کننده در آزمایش آب گازدار که با
صدای بلند فشفش میکرد و تکه گوشتی که با صدای بلند قرچ و قوروچ میکرد را
به مراقب خوشمزهتر ارزیابی کردند.
حتی اگر در
لحظه خوردن غذا صدا نمیداد اما فرد هنگام آماده کردن آن حضور داشت و
میشنید که غذا چگونه صداهایی را در هنگام پخت و پز یا سرخ کردن منتشر
میکند. غذا به نظر برای فرد خوشمزهتر بود.
دکتر
اسپنس معتقد است در مشاهدات و بررسیهای آینده صنایع غذایی بر روی دادن
صدا به مواد غذایی متمرکز خواهد شد، چرا که جمعیت اروپا و ایالات متحده
آمریکا به طور مستمر درحال پیر شدن و درحال از دست دادن تازگی و طراوت درک و
دریافت طعمها هستند بلند شدن صدا از غذا میتواند کمک کند تأثیرپذیری از
غذا برای افراد مسن و کسانی که تحت رژیم غذایی سخت قرار دارند را افزایش
داد.