کد خبر: ۵۹۴۳۰
تاریخ انتشار: ۰۷:۴۵ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - 2015April 23
شفاآنلاین_تغذیه >عسل> اساتید و متتخخصان رشته زنبورداری برای شناسایی عسل طبیعی از روش‌های آزمایشگاهی استفاده می‌کنند اما ما چطور عسل طبیعی را از عسل غیر طبیعی و تقلبی تشخیص دهیم؟

به گزارش شفاآنلاین،اولین نکته که باید در خرید عسل توجه کنید این است که از فروشگاه‌ها یا افراد و زنبورداران معتبر و مطمئن خرید کنید.در اینجا ما روش هایی تجربی را به شما آموزش می دهیم که به راحتی می توانید عسل طبیعی را از نوع تقلبی آن تشخیص دهید.
این روش‌ها عبارتند از؛

*ریختن عسل در آب سرد: 

اگر مقداری عسل طبیعی را در یک لیوان آب سرد بریزید، می‌بینید که عسل کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می‌کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می‌شود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می‌شود.

اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتری برخوردار است.

*رس زدن عسل:

رس زدن به معنای رسوب کردن و کدر شدن عسل است. عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی ته‌نشین می‌شود و رس می‌زند؛ یعنی ذرات قند عسل متبلور می‌شود و عسل مانند روغن نباتی سفت می شود.

تفاوت آن با شکرک زدن که در مربا ایجاد می‌شود این است که بلورهای عسل رس زده خیلی ریز تر از بلورهای مربای شکرک زده می باشد.

* مزه کردن:

عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند.

لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق درجه خلوص عسل را تشخیص دهند.باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.
 
* عطر و بوی طبیعی:

اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.

* آب شدن در دهان:

عسل طبیعی به سرعت در دهان آب می شود و پس از مصرف ایجاد انرژی می کند، در حالی که عسل غیرطبیعی طعم آبنبات می دهد.

* استفاده از ابزارهای بدن:

آقای دکتر اسفندیار رشید زاده عسل شناس و زنبوردار نمونه کشورمان در این باره می نویسد: برای مصرف کننده یک راه بیشتر برای تشخیص عسل وجود ندارد آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است.

با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی کند ، با بینی اش آن را بو کند ، با زبانش آن را مزه مزه نماید اگر مجموعه باب طبعش بود و اگر عسل بخصوص عطر و طعم گلها را داشت، این عسل،عسل واقعی (طبیعی) است و ارزش آن را دارد که بهای آن را در حد معقول بپردازد.

*روش تشخیص فیتیله شمع:

فیتیله یک شمع تمیز را به مقدار کمی عسل آغشته کنید و اضافات آن را با لرزش دست به ظرف باز گردانید. سپس فیتیله را روشن کنید.اگر بدون مشکل روشن شد عسل شما با اطمینان بالاییطبیعی است ولی اگر صدای جرغه مانند اصطلاحا جلیز و ولیز داد احتمال دارد که اصل شما ناخالص باشد و یا رطوبت بالایی داشته باشد.

*روش جذب دستمال کاغذی:

مقدار کمی عسل را بر روی دستمال کاغذی بریزید اگر جذب دستمال شد و یا لک رطوبتی از خود باقی گذاشت عسل شما نامرغوب است.البته این روش نمیتوانند ۱۰۰ درصد راه تشخیص باشد زیرا عسل هایی با درصد قند بالا نیز جذب دستمال کاغذی نمیشوند.
 
doni
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: