کد خبر: ۵۹۴۱۴
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۴ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - 2015April 22
آیت‌الله مکارم شیرازی:
شفاآنلاین:سلامت>ایمن غذا>آیت‌الله مکارم شیرازی بر نظارت جدی بر مواد غذایی تاکید کرد و گفت:‌ اسلام اجازه نمی‌دهد به خاطر درآمد بیشتر سلامت مردم به مخاطره افتد.

به گزارش شفا آنلاین،آیت الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار با دکتر ابوالفضل ایرانی‌خواه رئیس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی قم و با بیان اینکه پیام هفته سلامت تاثیر مهمی در سلامت جامعه و سبک‌تر شدن بار دستگاه‌های مرتبط با سلامت و مراکز درمانی خواهد داشت، گفت: توجه ویژه به ایمنی غذا باعث کاهش بیماری‌ها و مراجعه کمتر مردم به مراکز درمانی می‌شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی با ابراز خرسندی از شعار هفته سلامت مبنی بر «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره» افزود: در این شعار بر روی یکی از مشکل‌ترین مسائل اجتماعی تاکید شده است؛ چرا که بسیاری از بیماری‌ها، از کار افتادگی‌ها، پیری زودرس و مرگ ‌و میرها توسط غذاهای آلوده، نامناسب و مضر ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه عدم سلامت مواد غذایی در جامعه می‌تواند منجر به هزینه‌های درمانی زیادی شود، افزود: یکی عوامل مهم در این امر کسانی هستند که می‌خواهند با عرضه مواد غذایی ناسالم، مواد اولیه ارزان قیمت، مضر و امثال آنها درآمد بیشتری داشته باشند. که برای مثال می‌توانیم به اقبال تولیدکنندگان به استفاده از روغن پالم به دلیل ارزان قیمت بودن و درآمد بیشتر آن اشاره کنم.

آیت‌الله مکارم شیرازی بر تولید مواد غذایی سالم از سوی تولید کنندگان تاکید کرد و گفت: نباید تولید کننده فقط به فکر درآمد بیشتر باشد و حتی اسلام هم اجازه نمی‌دهد به خاطر درآمد بیشتر سلامت مردم به مخاطره افتد و از نظر شرعی عامل اصلی اینگونه بیماری‌ها را تولید کنندگان در این زمینه می‌دانند.

این مرجع تقلید همچنین، بر نظارت جدی و رسیدگی بر تولیدات مواد غذایی از سوی تولید کنندگان مواد غذایی و ارائه مواد سالم تاکید کرد.

آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: تاکنون نظارت بر تولید کنندگان انجام می‌شد اما آنها کافی نیست چرا که اکنون نیز در بازار مواد ناسالم زیادی دیده می‌شود و برای رفع آن باید با جدیت بر تولید محصولات از کشاورزان، دامداران و تولیدکنندگان و عرضه کنندگان به مردم نظارت شود. درست است که این امر هزینه زیادی دارد اما باعث کاهش بسیاری از هزینه‌ها می‌شود.


وی دومین عامل مهم بیماری‌ها و مرگ‌و میر توسط تغذیه ناسالم را خود مردم دانست و عنوان کرد: مردم بیشتر به دنبال مواد غذایی که لذت بیشتری دارد می‌روند و به جای سلامت آن، به دنبال لذت غذا هستند که گاهی نیز این لذت‌ها خیالی است.
وی تقلید کورکورانه از نام‌های غربی غذاها را یکی دیگر از مضرات تغذیه دانست و ابراز کرد: عده‌ای توجه نمی‌کنند این گونه غذاها ارزش غذایی دارد یا به ضرر آنهاست و مدام از آن استفاده می‌کنند.


آیت الله مکارم شیرازی افزود: برنامه ریزی دقیق علمی برای تغذیه امری مهم است که نیازمند برگزاری سمینار و گفت‌وگو برای رفع مشکلات آن است.


وی اذعان داشت: قرآن مجید 1400 سال قبل در آیه شریفه «فل ینظر الانسان الی طعامه» از جنبه توجه به سالم بودن غذاها گفته است و تاکید داشته به تغذیه‌تان نگاه کنید که چگونه از خاک سیاه و آب به وجود می‌آید؛ و اگر به سرچشمه آن بیندیشید به خدا نزدیک خواهید شد.


آیت الله مکارم شیرازی یادآور شد: ما می‌توانیم از آیه شریفه «فَلْیَنْظُرْ أَیُّها أَزْکی طَعاماً» برای توجه مردم به غذای سالم استفاده کنیم چرا که خداوند در این آیه می‌فرماید اصحاب کهف که در یک غار زندگی می‌کردند به سلامت غذایی توجه زیادی داشتند.

استاد حوزه علمیه قم افزود: در روایات ائمه علیهم‌السلام به ویژه پیامبر اکرم(ص) دستورات زیادی برای استفاده از غذاهای سالم آمده است که مردم می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.


آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه تحریم مشروبات الکلی، گوشت مردار، خون و ... به دلیل به مخاطره افتادن سلامت انسان است، اظهار کرد: علاوه بر نوع غذا، مقدار آن نیز باید مورد استفاده صحیح قرار گیرد چون اسراف و پرخوری در غذا باعث بروز مشکلات جسمی می‌شود.


وی تاکید کرد: سلامت انسان با کم غذا خوردن و فعالیت زیاد بدنی تامین می‌شود.
این مرجع تقلید ابراز کرد: امیدواریم تمام مردم به اینگونه مسائل توجه کنند و بدانند مسئله تغذیه اهمیت زیادی در سلامت آنها دارد.


آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: عده‌ای در جوانی به نحوه غذا خوردنشان توجهی نمی‌کنند اما وقتی به 40 سال می‌رسند آثار تغذیه بد در دوره جوانی خود را بروز می‌دهد.

فارس

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: