دكتر هاشمي با بيان اين كه خوردن شيريني و شكلات در ايجاد چاقي موثر است، گفت: اگر چربي و مواد اضافي در بدن نسوزد فرد چاق ميشود و وقتي چاق شد دچار بيماري قند ميشود كه در نهايت به كور شدن چشم، از كار افتادن كليه، بسته شدن رگهاي قلب و معلوليت ميشود.
دكتر هاشمي در ادامه به زباني ساده به تشريح چگونگي ايجاد بيماري در اثر مصرف نمك و چربي پرداخت و گفت: نمک، آب را به صورت فزايندهاي جذب خود كند و اين باعث زياد شدن حجم خون و پاره شدن مويرگها و سكته مغزي كه در آن نيمي از بدن يا تكلم يا دستها دچار اشكال ميشوند.
دكتر هاشمي با بيان اين كه نقش چربي در بدن مثل لوله كشي ساختمان است افزود: اگر چربي در بدن زياد باشد سياهرگ و سرخرگها دچار مشكل ميشوند كه عبور خون را با اختلال مواجه ميسازد، اين در حالي است كه طبق آمار حدود 50 درصد مردم ايران دچار سكته قلبي و مغزي ميشوند، پس در كنترل فشارخون به مصرف چربيها و قند و نمك دقت زيادي كنيد.
وزير بهداشت گفت: با توجه به شعار سازمان جهاني بهداشت، كه ايمني غذا از مزرعه تا سفره نامگذاري شده است، غذا بخش عمدهاي از سلامت جسمي، آشاميدن و خوردن را تضمين ميكند كه با مصرف غذاي سالم كشور روز به روز آبادتر و هزينههاي بخش سلامت كمتر خواهد شد.
وزير بهداشت اظهار داشت: آموزش و پرورش ظرفيت مناسبي براي رفتارسازي نسل امروز و فردا در خانوادهها دارد.
دکتر هاشمی به دانش آموزان توصیه کرد: اگر در خانه و حتي در فاميل كسي سيگار، قليان، نمك و شكر و روغن مصرف ميكند، شما به عنوان سفيران سلامت به آنها به صورت محترمانه تذكر دهيد.
دكتر هاشمي در پايان ضمن تبریک هفته سلامت به معلمان و اولياء دانش آموزان، افزود: در كشور حدود 12.5 ميليون دانش آموز وجود دارد كه با احتساب والدين آنها بخش عظيمي از مردم ايران را تشكيل مي دهند كه این ظرفیت دانش آموزی مي تواند منشاء تغييرات ارزشمندي در حوزه بهداشت كشور باشد.
گفتني است: مراسم افتتاح «پايگاه تغذيه سالم» صبح امروز با حضور وزير بهداشت، درمان و آموش پزشكي، معاون بهداشت، دكتر علوان مديركل منطقه مديترانه شرقي، دکتر جيهان طويلا نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران و مسئولان آموزش و پرورش در دبيرستان دخترانه نمونه دولتي راضيه حسيني شكرايي در شهرری برگزار شد.