مقام مسوول در سازمان غذا و دارو:
شفاآنلاین-مدیرکل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مردم به عنوان یکی از بازوان اصلی نظارت در سطح عرضه حضور دارند، اظهار کرد: با این وجود سازمان غذا و دارو حلقه نظارت و کنترل خود را تنگ تر می کند.
به گزارش شفا آنلاین،هدایت حسینی افزود: مردم به
عنوان اصلی ترین مصرف کنندگان می توانند در صورت مشاهده تخلف، آن را با ما و
دانشگاه ها در میان می گذارند.
وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو با این روش های نظارتی اطمینان حاصل می کند که محصولات رسیده به دست مردم از سلامت کافی برخوردارند.
حسینی
گفت: این سازمان، سلامت محصولات را در سه سطح بررسی می کند ضمن اینکه
انجمن های تخصصی نیز بازوان نظارتی سازمان غذا و دارو هستند.
وی سطح
اول نظارت را که حضور کارشناسان سازمان در واحدهای صنعتی و رصد کامل مواد
اولیه مورد استفاده در کارخانه، شرایط بهداشتی، خط تولید و تکنولوزی تولید
می شود، معرفی کرد.
حسینی تصریح کرد: قسمت بعدی نظارت طرحی است که
به آن کنترل در سطح عرضه یا در اصطلاح تخصصی «پی ام اس» می گویند در این
طرح کارشناسان همانند مردم عادی محصولاتی را از سطوح عرضه خریداری و در
آزمایشگاه مورد ارزیابی کیفیت و کنترل قرار می دهند تا اگر در فرآورده ای
مورد مشکوکی دیده شد که در ارزیابی های قبلی لحاظ نشده، نسبت به جمع آوری
آن اقدام شود.
مدیرکل نظارت برفرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی
سازمان غذا و دارو گفت: سطح سوم که از نظر این سازمان یکی از مهمترین و
پایه ای ترین سطوح نظارت است که توسط مسوولان فنی و تایید صلاحیت شده از
سوی وزارت بهداشت صورت می پذیرد که دارای تحصیلات و تخصص لازم در خصوص
ایمنی و سلامت غذا بوده و در مقام ناظر فنی در مراکز تولید حضور دارند.
حسینی
ادامه داد: در نظر داریم همانند گذشته انتقال بخش هایی از وظایف
غیرحاکمیتی خود را به انجمن های تخصصی و «ان جی او» ها و شرکت های بازرسی
واگذار کنیم تا بتوانیم نظام بازرسی را بیش از پیش در سطح کشور افزایش
دهیم.
مدیرکل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان
غذا و دارو گفت: این سازمان از دو سال گذشته تفاهمنامه های متعددی با انجمن
های تخصصی امضا کرده و برخی امور را به آنها واگذار کرده است.
حسینی
ادامه داد: از آنجا که صنایع تولیدی وسیعی در سراسر کشور فعالیت می کنند،
با این عمل و استفاده از توان علمی، تجربی و تخصصی انجمن های مذکور می توان
حوزه نظارت بر زنجیره فرآورده های غذایی را افزایش داده و آن را متعادل
نگه داریم.
وی افزود: علی رغم برخی شبهات که بیشتر هم رنگ شایعه
دارد، مواد غذایی که تحت نظارت بهداشتی سازمان غذا و دارو و دانشگاه ها
وارد چرخه مصرف می شوند به دلیل سه سطح نظارتی در برگیرنده کارخانجات و
مراکز تولید، از صحت و سلامت کافی برخوردارند و درج نشان سازمان غذا و دارو
بر آن به منزله تایید محصول است.
حسینی با تاکید بر اینکه سازمان
غذا و دارو بر فعالیت این مسوولان فنی نظارت دارد خاطرنشان کرد: کارشناسان
ما نتایج آزمایشات، کنترل های فنی و چک لیست های پر شده آنها را همواره
مورد بازرسی قرار می دهند.
ایرنا