کد خبر: ۵۸۷۵۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۱ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - 2015April 17
شفا آنلاين-بخش عمده مرغ منجمد توسط کشتارگاه های اتوماتیک تولید و عرضه می شود که به دلیل انجماد به مراتب کیفیت آن بهتر از مرغ گرم است بنابراین مردم نباید نگرانی برای مصرف گوشت مرغ منجمد داشته باشند

به گزارش شفا آنلاين،رضا سالمی در حاشیه بازدید خبرنگاران و اصحاب رسانه از کشتارگاه تمام اتوماتیک تولید مرغ منجمد در اطراف تهران درباره نحوه تولید مرغ منجمد، گفت: هم اکنون در کشور مرغ منجمد همانند گوشت مرغ گرم و در برخی موارد به مراتب با کیفیت بالاتر از آن تولید می شود، زیرا این محصول در کشتارگاه های تمام اتوماتیک و بدون دخالت دست و با شرایط کیفی مطلوب تولید، بسته بندی و منجمد و به بازار عرضه می شود.


وی ادامه داد: به طوری که انجماد گوشت مرغ می تواند از انتقال برخی عوامل بیماری زا به انسان کاهش دهد.

وی اظهار داشت: در همین راستا شرکت پشتیبانی امور دام تلاش کرده تا با ابلاغ به موقع شرایط خرید در 9 وزن مختلف با قیمت های متفاوت به اتحادیه و تشکل ها محصول کیفی را خریداری و به بازار عرضه کند.

مدیرکل تامین دام و فراورده های محصولات دامی شرکت پشتیبانی امور دام با بیان اینکه خرید مرغ از تولیدکنندگان طبق دستورالعمل 34 ماده ای خریداری می شود، ادامه داد: یکی از این موارد تائیدیه سازمان دامپزشکی کشور است به نحوی که براساس ضوابط بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، مرغ هایی از تولیدکنندگان خریداری می شود که حداقل 10 روز از مصرف آنتی بیوتیک آنان گذشته باشد، در آن صورت مجوز کشتار برای آنها صادر می شود.

سالمی اظهار داشت: شرکت پشتیبانی امور دام در راستای وظایف تنظیم بازاری و برای حمایت از تولید و مصرف اقدام به خرید و جمع آوری مرغ می شود تا در صورت نیاز برای تنظیم بازار مرغ را با قیمت مناسب به بازار عرضه کند.

وی افزود: البته جمع آوری و خرید مرغ از تولیدکنندگان توسط شرکت پشتیبانی امور دام موجب کاهش عرضه این محصول به بازار و کاهش ضرر و زیان تولیدکنندگان نیز می شود.

به گفته وی، بنابراین در زمان افت قیمت محصول این اقدام دولت باعث می شود تقاضا از عرضه پیشی بگیرد تا بازار متعادل شود.

مدیرکل تامین دام و فرآورده های محصولات دامی شرکت پشتیبانی اموردام درباره وزن مرغ، افزود: درحال حاضر در تمام دنیا مرغ با وزن پائین مصرف می شود بنابراین باید با فرهنگ سازی مردم ما نیز به سمت مصرف مرغ با وزن پائین بین 1000 تا 1800 کیلوگرم باشند زیرا مرغ با وزن بالا نه تنها از لحاظ اقتصادی برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد بلکه برای مصرف کنندگان نیز از کیفیت مطلوب برخوردار نیست.

وی تصریح کرد: این در حالیست که ذائقه خانوراهای ایرانی به سمت مصرف مرغ درشت بیش از 2 کیلوگرم است بنابراین تولیدکنندگان نیز چاره ای جز تولید مرغ با وزن بالا ندارند.

سالمی گفت: در راستای ایجاد فرهنگ مصرف مرغ با وزن پائین شرکت پشتیانی امور به خرید مرغ با وزن پائین و قیمت بالاتر اقدام کرده اما این امر به حمایت رسانه ها نیاز دارد تا مردم به سمت مصرف مرغ با وزن کم سوق داده شوند.

دلاور حیدرپور مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام تهران نیز گفت: هم اکنون 100 هزارتن مرغ منجمد در شرکت های پشتیبانی امور دام سراسر کشور موجود است و نگرانی بابت کنترل بازار مرغ وجود ندارد.

وی با بیان اینکه روزانه 500 تن مرغ دراستان تهران عرضه می شود، افزود: درحال حاضر شرکت پشتیبانی امور دام هرکیلوگرم مرغ را با وزن پائین و توسط کشتارگاه های تمام اتوماتیک را با قیمت حداکثر 7 هزارتومان و مرغ با وزن بالا توسط کشتارگاه های سنتی را حداکثر 6 هزار تومان خریداری می کند.

وی تاکید کرد: قیمت عرضه مرغ منجمد به بازار طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار است و شرکت پشتیبانی امور دام در قیمت گذاری محصول عرضه شده به بازار نقشی ندارد.

حیدرپور گفت: در شرایط فعلی 28 کشتارگاه طیور در اطراف این استان فعال است که اکثر آنان گوشت مرغ گرم توزیع می کنند و عرضه مرغ منجمد به بازار تنها توسط 8 کشتارگاه اتوماتیک انجام می شود.

حیدرپور از دلایل افت قیمت مرغ طی روزهای اخیر در بازار را کاهش تقاضا و مصرف دانست و گفت: در 1.5 ماه پایانی سال 92، روزانه 700 تن مرغ به بازار عرضه می شد که به تقاضای بالا همه به فروش می رفت و همین امر منجر به بالا رفتن قیمت این محصول در روزهای پایانی سال شد.

در بازدید خبرنگاران و رسانه های جمعی از یکی از کشتارگاه های تمام اتوماتیک اطراف تهران با ظرفیت کشتار روزانه 15 تن، مرغ خریداری شده در خط تولید یک، ابتدا وارد سالنی از نور آبی می شود تا با کاهش استرس دچار شوک و تلف شدن نشود و پس از آن با ورود به حوزچه آب همراه با برق بین 70 تا 100 ولتاژ به مدت 30 ثانیه دچار گیجی می شوند که طی همین مدت زمان کوتاه ذبح شرعی انجام می شود.

پس از آن طی مدت 1.30 دقیقه کل خون مرغ یعنی 3 درصد خون از بدنش خارج می شود و بعد مرغ وارد حوزچه آب گرم حرارت بین 50 تا 60 درجه می شود (طی مدت 1 تا 2 دقیقه) و وارد دستگاه پرکنی می شود.

طی فرایند مذکور 3 درصد خون، 5.5 درصد پر و نیم درصد ساق پا و پنجه از وزن مرغ کاهش می یابد.

در خط دو تولید نیز تمام امحاء و احشاء مرغ توسط دستگاه های اتوماتیک خارج و شست و شو انجام می شود.

در خط سه تولید مرغ وارد دستگاه های چیلر شست وشو دهنده و خنک کننده می شود و پس از ورود به تونل انجماد با دمای منی 18درجه آبگیری و برای بسته بندی اماده می شود و به طور مجدد محصول وارد سالن های انجماد می شود تا در زمان مناسب به بازار عرضه شود.



ایرنا



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: