وی در تشریح محورهای سازمان غذا و دارو درخصوص ایمنی و سلامت غذا، افزود: اولین محور تاکید بر سلامت محوری است در جاهایی که تولیدکنندگان و واردکنندگان باید برای ورود به بازار از سازمان مجوز بگیرند، در سازمان غذا و دارو برای صدور این مجوز معیارهایی فراتر از استانداردهای موجود در نظر گرفتهایم.
رییس سازمان غذا و دارو همچنین اعلام کرد: کاهش میزان نمک، شکر، چربی و حذف اسید چرب ترانس در مواد غذایی را در سال 94 نیز به طور جدی دنبال میکنیم، البته این کار را در سال 93 هم انجام دادیم.
دیناروند با بیان اینکه برچسبگذاری فرآوردههای غذایی نیز به عهده این سازمان است، اظهار کرد: این ضابطه امسال اجرایی میشود تا به مردم در انتخاب موادغذایی کمک کند. همچنین علامت راهنمای تغذیه را اجباری کردیم تا مردم موادی را که نمک، شکر یا چربی کمتری دارند انتخاب کنند، چرا که دریافتی جامعه ما در این مواد زیاد است.
وی افزود: به فرآوردههای غذایی که اصول سلامت محوری را رعایت میکنند، نشان استاندارد داده میشود که میتوانند این نشان را روی بستهبندیهای خود درج کنند تا مردم بدانند که این کالا سلامتمحور است.
رییس سازمان غذا و دارو در تشریح دومین محور کارهای این سازمان گفت: دومین محور "بحث ایمنی و سلامت " است. در این جهت بقایای سموم و آلایندههایی مثل نیتراتها و فلزاتی سنگین نباید بیش از حد مجاز در فرآوردههای غذایی موجود باشد.
دیناروند همچنین به تجهیز آزمایشگاه کنترل وزارت بهداشت در سال جاری اشاره کرد و گفت: این کار با اعتباری 60 میلیون تومانی انجام میشود. در گذشته به جهت کمبود امکانات در کنترل فرآوردهها ضعیف بودیم.
وی در همین خصوص افزود: مثلا در مورد برنج حد مجاز آلایندهها باید کمتر از استانداردها باشد؛ البته باید بگویم که در سال 93 بیش از یک میلیون تن برنج وارداتی داشتیم که از نظر آلایندهها 20 درصد نسبت به سال 92 بهتر بود.
رییس سازمان غذا و دارو در این راستا از رهگیری و برچسبگذاری برنجهای داخلی برای کنترل بهتر آنها در سال جاری خبر داد.
ادامه دارد
ایسنا