به گزارش شفا آنلاين،نازلی نمازی دانشجوی دکترای تغذیه و عضو انجمن تحقیقات طب سنتی ایران درباره تغذیه بهاری اظهار داشت: با تغییر و تحول و نو شدن طبیعت، بدن و عملکرد اندامهای مختلف بدن نیز تغییراتی را تجربه میکنند.
به گفته وی بر اساس طب سنتی، رعایت نکات تغذیهای در هر فصل میتواند به سلامت بدن کمک کند و از برخی از بیماریها و اختلالات ناشی از تغییر آب و هوا پیشگیری کند.
تدابیر فصل بهار
-هر فصلی مزاج مخصوص خود را دارد و مزاج بهار گرم و تر است. البته برخیها نیز معتفدند فصل بهار از نظر گرمی و سردی، تری و خشکی در اعتدال است.
-در این فصل توصیه میشود, زیر نظر متخصص طب سنتی از روشهای مختلف پاکسازی بدن از جمله حجامت استفاده شود. در فصل زمستان مواد زائدی در نتیجه مصرف غذاهای پُرکالری در بدن ایجاد میشود که با گرم شدن هوا میتوانند این مواد به مواد مضر تبدیل شوند؛ لذا خروج این مواد از بدن لازم و مفید است.
-از نظر رژیم غذایی توصیه میشود در این فصل که هر چه از ابتدا به انتها پیش میرویم هوا گرمتر میشود، از پُرخوری و مصرف غذاهای سنگین پرهیزد شود.
-بهتر است مقدار غذای مصرفی در این فصل کاهش یابد تا مواد زائد و مضر کمتری در بدن تجمع یابد.
-استفاده از مواد غذایی سبک به خصوص سبزیجات با مزاج سرد ( خیار، کاهو، گوجه و...) مفید است.
تسنیم