شفا آنلاين--مطالعات محققان دانشگاه جانهاپکینز نشان میدهد که سدیم، کلسیم، منیزیم و پتاسیم در کنترل و تنظیم فشار خون موثر هستند. به گزارش ساینس، فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگها وارد میشود تا خون در سراسر رگها و بدن جریان یابد.
به گزارش شفا آنلاين،اگر این نیرو افزایش پیدا
کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبهرو میشود.
به طور متوسط از بین هر سه فرد میانسال، یک نفر به این عارضه مبتلاست.
مطالعات نشان میدهد سدیم، کلسیم، پتاسیم و منیزیم، چهار ماده معدنی
تاثیرگذار در کاهش یا افزایش فشار خون هستند.
سدیم: مصرف نمک در آمریکا به طور متوسط حدود پنج گرم در روز است. در برخی
از کشورها این میزان به 15 تا 20 گرم در روز نیز میرسد. مصرف نمک با
افزایش فشار خون ارتباط مستقیم دارد.
نتایج مطالعه نشان میدهد که کاهش مصرف نمک در تمام نژادها، باعث کاهش 5/3 درصدی فشار خون میشود.
کلسیم: نتایج متناقضی از تاثیر کلسیم بر فشار خون در دست است؛ ولی آنچه
مسلم است این است که کلسیم بر فشار خون تاثیر گذار است. مطالعات نشان
میدهد که کلسیم از اختلالات فشار در دوران بارداری جلوگیری میکند. این
اختلالات پره اکلامپسی و اکلامپسی نامیده میشوند. پره اکلامپسی حالتی است
که فشار خون زن باردار افزایش مییابد و علاوه بر آن، مقداری پروتئین به
همراه ادرار دفع میشود.این حالت معمولا با ورم دست و پا و افزایش ناگهانی
وزن همراه است که باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه شود. اکلامپسی حالت
تشدید شده پره اکلامپسی است که باعث میشود مادر تشنج کند و به کما برود.
منیزیم: منیزیم باعث کاهش فشار خون میشود؛ ولی تاثیر آن روی فشار خون به اندازه سدیم و پتاسیم نیست .
پتاسیم: پتاسیم سبب کاهش فشار خون میشود. مقدار توصیه شده پتاسیم برای
افراد بالغ حدود 7/4گرم در روز است. افزایش فشار خون یکی از مهمترین دلایل
بیماریهای قلبی و سکته مغزی است که با رژیم غذایی سالم و کاهش وزن میتوان
آن را به راحتی کنترل کرد.