یافتن ریتم مناسب
متخصصان به افرادی که به مشکلات گوارشی مبتلا هستند، توصیه میکنند حداقل هفتهای سه بار و هر بار به مدت 45 دقیقه به انجام تمرینهای ورزشی بپردازند؛ اما ورزشکردن همیشه هم راحت نیست؛ از دست دادن انگیزه، کمبود وقت، در اختیار نداشتن امکانات و مواردی از این دست ممکن است در روند ورزش اختلال ایجاد کند. فقط نیمساعت پیادهروی در روز، دستگاه گوارشی را برای بهتر کار کردن، تحریک میکند. به این ترتیب آهنگ منظم فعالیت جسمی نیز حفظ میشود.
فعالیت مورد علاقه
بیشک انجام ورزشهایی مانند دو، دوچرخهسواری یا هر فعالیت دیگری که از آن متنفر هستید را مدنظر قرار ندهید. به صدای درون خود گوش دهید و ورزشی را دنبال کنید که بیشتر دوست دارید؛ مهم این است که تحرک داشته باشید و از آن لذت ببرید تا بیشترین اثر را مشاهده کنید. شاید شنا گزینه مناسبی برای دستیابی به این هدف باشد؛ وقتی شنا میکنید علاوه بر لذت بردن، عضلاتی را هم که کمتر به کار گرفته شده نیز به حرکت وامیدارید.
شکمهای عضلانی
کسانی که خواهان شکم صاف هستند باید عضلات شکمی قوی داشته باشند؛ اما پیش از شروع تمرینهای عضلانی در خانه با یک متخصص بدنسازی یا فیزیوتراپ مشورت کنید. انجام نادرست تمرینها ممکن است شکم را برجسته سازد و به عضلات کمر آسیب برساند.
تمرینی ویژه برای گوارش
انجام تمرین تنفسی شکم باید در هر نوبت پنج بار تکرار شود، اما به خاطر داشته باشید قبل از انجام هرگونه حرکت ورزشی، آن را با پزشک معالج خود در میان بگذارید. تمرین یادشده که نوعی ماساژ داخلی است باعث بهبود یافتن جریان گوارش و کاهش نفخ میشود. برای انجام تمرین باید به این ترتیب عمل کنید:
مقابل یک میز بایستید، بدون اینکه پشتتان گرد شود، به سمت جلو خم شوید. یکی از بازوهایتان را روی دیگری بگذارید سپس پیشانیتان را پایین بیاورید، بدون اینکه پاهایتان را عقب ببرید، باسن خود را تا حد ممکن به سمت عقب بکشید، باید کشش را بخوبی در پاها و پشت خود احساس کنید. مراقب باشید که کمرتان خم نشود. به خاطر داشته باشید که پس از هر بار تمرین و هنگام خارجکردن نفس، لگن خود را منقبض کنید.
جام جم سرا