،متیونین
(Methionine) نوعی اسید آمینه است که در گوشت، ماهی، لبنیات و تخم مرغ
وجود دارد. مطالعات نشان می دهد که مصرف بیش از اندازه این اسید آمینه ممکن
است باعث کاهش حافظه شود.
در این تحقیقات آمده است که سیستمی به
اسم متیلاسیون (methylation)، با خاموش کردن ژن هایی که نقش اساسی در
عملکرد شناختی دارند، سبب کاهش حافظه می شود. متیلاسیون سیستمی است که در
تنظیم بیان ژن ها، عملکرد پروتئین ها و دیگر فرآیندهای بیولوژیکی نقش دارد.
در
ادامه تحقیقات آمده است که مصرف افراطی متیونین، باعث افزایش متیلاسیون
گروهی از پروتئین ها به نام نترین (netrin) می شود که در کاهش حافظه نقش
دارند.
متیونین نقش موثری در عملکرد بسیاری از سلول های بدن دارند ولی مقدار بیش از اندازه آن مضر است.
نتایج این تحقیقات در نشست سالانه زیست شناسی تجربی در بوستون مطرح شده است.