شفا آنلاین:این چاشنیها بهترین جایگزین نمک به شمار میروند.
به گزارش شفا آنلاین،زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت
اظهار داشت: فشار خون بالا یکی از شایعترین مشکلات جامع است که با مصرف
نمک ارتباط مستقیم دارد، از طرفی نیز بین فشار خون بالا و افزایش خطر انواع
سکتههای قلبی و مغزی و مرگ و میر ناشی از آنها ارتباط وجود دارد.
وی به راهکارهایی در خصوص مصرف نمک کمتر اشاره کرد که در ذیل به آن اشاره میشود:
1-غذاهای کم نمک را انتخاب کنید و یا غذاها را با مقدار نمک کمتری تهیه کنید.
2-سر سفره غذا نمکدان را حذف کنید.
3-تا حد امکان از مصرف غذاهای صنعتی(غذاهای آماده و کنسروها) که نمک زیادی دارند، خودداری کنید.
4-برای طعم دادن به غذاها، به جای نمک از چاشنیهایی چون سرکه، آبلیمو، سیر، پیاز، سبزی های معطر و سایر ادویهها استفاده کنید.
5-آجیلها و مغز دانهها(مانند بادام، پسته و...) را به صورت بی نمک یا خام(شور نشده) مصرف کنید.
6-برچسبهای روی بسته مواد غذایی را برای دانستن مقدار سدیم(ماده اصلی نمک) مواد غذایی مطالعه کنید.
7-سعی کنید مواد غذایی تازه و طبیعی بخورید و مصرف مواد غذایی شور، دودی ترشیها را کاهش دهید.
8-افراد
بالای 25سال، به خصوص افراد بالای 65سال، مادران باردار و شیرده بایستی
بیشتر از بقیه افراد مراقب مقدار نمک مصرفی خود باشند.